Άρκτιο (Burdock) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2988
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία Arctium lappa
Προέλευση Russia
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901944
Το λάδι Άρκτιου (Burdock Oil) προέρχεται από την επεξεργασία της ρίζας του φυτού Arctium Lappa, γνωστού στη χώρα μας ως Λάππα, Πλατομαντήλα ή Κολλιτσίδα. Αν και στην Ελλάδα το λάδι του Άρκτιου είναι σχετικά άγνωστο και πολύ δυσεύρετο, εντούτοις παρουσιάζει κάποιες αξιοθαύμαστες ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Το έλαιο του Άρκτιου χρησιμοποιείται εκτεταμένα από τη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών για τη παρασκευή προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Το λάδι του Άρκτιου θεωρείται πως δυναμώνει τη τρίχα - με αποτέλεσμα να συμβάλει στη καταπολέμηση της τριχόπτωσης - αλλά και πως, ίσως η πιο σημαντική του ιδιότητα, αυξάνει το ρυθμό της τριχοφυίας. Λόγω αυτής του της ιδιότητας, το λάδι του Άρκτιου χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά. Θεωρείται πως επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό επιμήκυνσης της τρίχας, όταν χρησιμοποιείται (μικρή ποσότητα στη ρίζα της τρίχας) 2-3 φορές την εβδομάδα. Το Άρκτιο μπορεί στη περίπτωση αυτή να συνδυαστεί - για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα - με το λάδι Τσουκνίδας.

Στη περίπτωση της επιδερμικής χρήσης, το λάδι του Άρκτιου χρησιμοποιείται κυρίως για την περιποίηση περιοχών του σώματος που πάσχουν από σοβαρές δερματοπάθειες (λ.χ. δερματίτιδα, εκζέματα, ψωρίαση κ.ο.κ.). To έλαιο του Άρκτιου θεωρείται πως "αποτοξινώνει" την επιδερμίδα και αυξάνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά, προσφέροντας έτσι ανακούφιση από κνησμούς και λειτουργόντας καταπραϋντικά ως προς την ένταση των δερματοπαθειών. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε polyacetylenes, θεωρείται πως προσδίδει στο Άρκτιο αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Το έλαιο Άρκτιου που θα βρείτε στα Sensities είναι κατάλληλο για καλλυντική χρήση (cosmetic grade). Είναι προϊόν εκχύλισης σε extra παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται με παραδοσιακές μεθόδους από την αποξηραμένη ρίζα του φυτού και για το λόγο αυτό έχει ανεπαίσθητο άρωμα.

Δείτε επίσης

Ρίγανη (Oregano) Λάδι 30ml Nature & Body origanum compactum
€ 3,90
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) 100ml Ancient Wisdom
€ 3,90
Πασιφλώρα (Passion) Λάδι 100ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 8,90
Μποράγκο (Borage) Λάδι 30ml Nature & Body borago officinalis
€ 5,90
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body oenothera biennis
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή