Θυμάρι Λάδι 100ml

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2995
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Προέλευση Portugal
Ονομασία Thymus Vulgaris
Το λάδι Θυμαριού (Thyme Oil) προέρχεται από την επεξεργασία του φυτού Thymus Vulgaris, του πολύ γνωστού σε όλους μας θυμαριού. Αν και στη χώρα μας το θυμάρι είναι σχεδόν αποκλειστικά διαδεδομένο ως κοινό "μυρωδικό" στη μαγειρική, εντούτοις το έλαιο του θυμαριού παρουσιάζει κάποιες αξιοθαύμαστες ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται στην επιδερμίδα.

Το έλαιο Θυμαριού παρουσιάζει έντονη αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση καθώς περιέχει την ουσία Thymol, το κύριο συστατικό των περισσότερων σύχρονων στοματικών διαλυμάτων. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη περιποίηση μελανιών, τραυμάτων, εκδορών, πρηξιμάτων και δερματικών μολύνσεων, καθώς και για εντριβές σε περιπτώσεις μυοσκελετικών πόνων. Στη πρώτη περίπτωση το έλαιο θυμαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη περιποίηση της επιδερμίδας που υποφέρει από δερματοπάθειες, όπως η δερματίτιδα, η ακμή, τα εκζέματα και η ψωρίαση. Τα παλαιότερα χρόνια - πριν από τη διάδοση των σύγχρονων αντιβιοτικών - το έκχυμα θυμαριού χρησιμοποιούταν ευρέως για τον εμποτισμό γαζών και επιδέσμων.

Στη περίπτωση των μυοσκελετικών πόνων, το λάδι του Θυμαριού χρησιμοποιείται κυρίως για εντριβές/μασάζ για την ανακούφιση των πόνων από την αθρίτιδα αλλά και για τους "πιασμένους" μύες, του πόνους από αυχενικό σύνδρομο κ.ο.κ. Τα τελευταία χρόνια το έλαιο θυμαριού έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από εταιρίες καλλυντικών για την ενδυνάμωση των μαλλιών, αλλά και ως συστατικό σε παραφαρμακευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των ονυχομυκητιάσεων.

Το έλαιο Θυμαριού που θα βρείτε στα Sensities είναι κατάλληλο για καλλυντική χρήση (cosmetic grade). Είναι προϊόν εκχύλισης σε extra παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται με παραδοσιακές μεθόδους από αποξηραμένα τμήματα του φυτού και για το λόγο αυτό έχει σχεδόν ανεπαίσθητο άρωμα.

  Δείτε επίσης

Βερικοκέλαιο 1lt prunus armeniaca
€ 26,90   € 23,40
Αμυγδαλέλαιο Bio Βόλου από Amygdalea 100ml
€ 7,90
Βαλσαμέλαιο 75ml από Κίτσος
€ 9,90
Ροδακινέλαιο 100ml prunus persica
€ 4,90   € 3,90
Βιταμίνη E 100ml triticum vulgare
€ 9,90
  Επιστροφή στην κορυφή