Φραγκοστάφυλλο (Blackcurrant) Λάδι 30ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3080
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 30 ml
Ονομασία ribes ni grum
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902200
Το λάδι του μαύρου Φραγκοστάφυλλου (Bluckcurrant Seed Oil), προέρχεται από τη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του φυτού Ribes nigrum, γνωστού και ως Ευρωπαϊκού Φραγκοστάφυλλου.

Το Λάδι Φραγκοστάφυλλου χαρακτηρίζεται από την ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα του σε Omega-6 (Gamma-Linolenic Acid) και Omega-3 (Alpha-Linolenic acid) λιπαρά οξέα, η οποία μπορεί να φτάσει σε ποσοστό μέχρι και 20%. Τα οξέα αυτά είναι γνωστό, πως συμβάλουν αποφασιστικά στην αναγέννηση των κυτάρων της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Με τη πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητα της, γίνεται πιο "λεπτή" και "ξηρή" και εμφανίζονται ρυτίδες. Οι ρυτίδες οφείλονται στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, στη χαμηλή παραγωγή κολλαγόνων και στη σταδιακή υποχώρηση των λιπαρών κυτάρων. Η επιδερμίδα αν και έχει τη φυσική δυνατότητα να ανανεώνεται, εντούτοις για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η καθημερινή τροφοδότηση της με λιπίδια - το σημαντικότερο από τα οποία είναι το Gamma-Linolenic Acid (GLA). Η παραγωγή του GLA μειώνεται με τη πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα τη "γήρανση" της επιδερμίδας.

Το έλαιο Μαύρου Φραγκοστάφυλλου είναι ιδανικό για τη περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι - πέραν των άλλων - πολύ πλούσιο σε Βιταμίνη C και παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου (ιδανικό για ταλαιπωρημένες και ώριμες επιδερμίδες), αλλά και σαν "επικουρικό" έλαιο στα σπιτικά σας καλλυντικά.

Το έλαιο Φραγκοστάφυλλου που προσφέρουν τα Sensities είναι ακατέργαστο (unrefined) και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτούσιο, ή ως συστατικό σε κρέμες, λοτιόν, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αλλά και στα σαπούνια σας.

Δείτε επίσης

Δαμασκηνέλαιο (Plum Kernel) 100ml Nature & Body prunus domestica
€ 18,90
Δαφνέλαιο (Laurel) Λάδι 100ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 3,50
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body prunus dulcis
€ 7,90
Ροδακινέλαιο (Peach Kernel) 1Lt Nature & Body prunus persica
€ 28,90   € 23,90
Σταφυλέλαιο (Grapeseed) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body vitis vinifera
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή