Μαύρο Κύμινο Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4173
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία nigella sativa
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901814
Μαύρο Κύμινο - Sensities

Το Μελάνθιον το ήμερον ή Νιγέλα (Nigella sativa) είναι ένα ετήσιο ανθοφόρο φυτό που προέρχεται κυρίως από τη Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Τα συστατικά του φυτού αυτού έχουν μοναδικές χημικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, όπου και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις παραδοσιακές διατροφικές και ιατρικές εφαρμογές. Σπόροι του έχουν βρεθεί στην αρχαία Αίγυπτο, σε τάφους των Φαραώ, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη μετά θάνατον ζωή. Ο Έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης, χρησιμοποιούσε τους σπόρους από νιγέλα, για να θεραπεύει πονοκεφάλους και πονόδοντους.

Έως και σήμερα, έχουν γίνει αρκετές μελέτες που επιβεβαιώνουν τους λόγους που το φυτό αυτό είναι γνωστό για το ευρύ φάσμα των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Οι καλύτεροι σπόροι του φυτού προέρχονται από την Αίγυπτο όπου μεγαλώνουν κάτω από άρτιες συνθήκες, σε οάσεις, που ποτίζονται μέχρι να διαμορφωθούν οι λοβοί των σπόρων. Εκεί λέγεται οτι το μυστικό της ομορφιάς της Νιγέλας είναι η ικανότητά της να επαναφέρει την αρμονία.

Το λάδι της Νιγέλας ενυδατώνει μοναδικά την επιδερμίδα, μειώνει αισθητά τις ρυτίδες και ενισχύει τα μαλλιά και τα νύχια, χαρίζοντας περισσότερη λάμψη και απαλότητα. Εκτός από τις καλλυντικές του ιδιότητες, συμβάλλει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, η ακμή και οι διάφορες λοιμώξεις του δέρματος. Αν χρησιμοποιηθεί σαν λάδι μασάζ, βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων και ανακουφίζει τις αρθρώσεις. Μπορεί να προστεθεί σε μία έτοιμη κρέμα, για να ενισχύσει την ενυδατική της δράση ή να συνδυαστεί με βούτυρο καριτέ, με τζοτζόμπα, καθώς και με κερί μέλισσας.

Δείτε επίσης

Κνήκος - Καρθαμέλαιο (Safflower) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body carthamus tinctorius
€ 7,90
Τζοτζόμπα Λάδι 1Lt Nature & Body buxus chinensis
€ 99,00   € 69,00
Δαφνέλαιο (Laurel) Λάδι 1Lt Nature & Body pimenta racemosa
€ 18,00
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body oenothera biennis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή