Ροδόεν Βιολογικό Έλαιο 50ml Βοῒου Κοζάνης

€ 6,90 € 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4368
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 50 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης
Βιολογικό Ροδόεν Έλαιο Βοῒου Κοζάνης

Εκχύλισμα Ροδοπετάλων σε ελαιόλαδο.

Το ροδόεν έλαιο, το εκχύλισμα δηλαδή ρόδου σε ελαιόλαδο, είναι μια συνταγή με μακρινή καταγωγή και ιστορία, ένα αρχαίο μυστικό, το οποίο μας συστήνεται εκ νέου, φιλοδοξώντας να ενώσει το παρελθόν με το παρόν σ’ ένα κοινό μέλλον. Το ροδόεν έλαιο, ήταν η ελαιώδης αρωματική ουσία, με την οποία οι αρχαίοι Έλληνες άλειφαν τα σώματά τους μετά το μπάνιο τους, καθώς πίστευαν ότι ο καλλωπισμός και η υγιεινή έπρεπε να συμβαδίζουν, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη αρμονία.

Το ροδόεν έλαιο του συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης είναι ένα εξαιρετικό προϊόν εκχύλισης από τα νωπά ροδοπέταλα του φυτού Rosa Damascene Miller της οικογένειας Rosaceae, πλούσιο σε Βιταμίνες C, A, E Πηκτίνες και Ταννίνες. Λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει στη σύστασή του, προσφέρει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, ενώ βοηθάει στη σύσφιξη και τόνωση της επιδερμίδας. Είναι επίσης, ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε κάθε είδους εγκαύματα. Το ροδόεν έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα περιποίησης και θρέψης μαλλιών, καθώς έχει ιδιαίτερα τονωτική δράση στην δομή και σύσταση της τρίχας, αλλά και ως μάσκα προσώπου, ακόμη και το πρωί, καθώς δεν είναι φωτοευαίσθητο, ενώ είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα πλέον ευαίσθητα.
Πωλείται σε συσκευασία των 50ml.

Τα ρόδα της Κοζάνης προέρχονται από την εξαιρετική Βουλγάρικη ποικιλία. Η εποχή της συγκομιδής των τριαντάφυλλων είναι από μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου, που είναι η περίοδος της ανθοφορίας τους. Οι παραγωγοί του συνεταιρισμού τα συλλέγουν αυστηρά από τις 6:30 το πρωί έως τις 9:30, έτσι ώστε να μην χάσουν καθόλου από το λάδι τους εξαιτίας της έκθεσής τους στον ήλιο.

Δείτε επίσης

Βαλσαμέλαιο 75ml Κίτσος hypericum perforatum
€ 9,90
Κερασέλαιο (Cherry Kernel) Λάδι 100ml Nature & Body prunus avium
€ 6,90   € 4,90
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body prunus dulcis
€ 7,90
Σμέουρο (Raspberry Seed) Λάδι 30ml Nature & Body rubus idaeus
€ 7,90
Πεπόνι (Melon Seed) Λάδι 100ml Nature & Body momordica charantia
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή