Μπαμπασού (Babassu) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4402
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Εταιρεία Nature & Body
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Barcode 5200431902514
Ονομασία attalea speciosa
Τα έλαια βάσης είναι πολύτιμα έλαια, τα οποία προέρχονται από τα λιπαρά συστατικά των σπόρων, των πυρήνων ή των καρπών ενός φυτού. Είναι, πλούσια σε λιπαρά οξέα, λεκιθίνη, βιταμίνες και πολλά ακόμη θρεπτικά στοιχεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτούσια για μασάζ ή για θεραπεία ενυδάτωσης, είτε ως βάσεις για να δημιουργήσετε τα δικά σας καλλυντικά, προσθέτοντας τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Τα έλαια βάσης είναι κυρίως προϊόντα ψυχρής έκθλιψης και επιτρέπουν ως εκ τούτου μεγαλύτερη διείσδυση στο δέρμα.

Το έλαιο βάσης Babassu ή cusi oil, ένα από τα πλέον διαδεδομένα έλαια στην βιομηχανία φυτικών καλλυντικών των τελευταίων χρόνων, προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Babassu palm που φύεται στον Αμαζόνιο και την Κεντρική Αμερική, κυρίως στην Βραζιλία. Η διαδικασία παραγωγής του αποτελεί συλλογική υπόθεση με έντονο έμφυλο χαρακτήρα και αποτελεί πηγή εισοδήματος για ολόκληρες κοινότητες.

Οι καρποί του δέντρου συλλέγονται από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο από τις Ιθαγενείς γυναίκες της Βραζιλίας, οι οποίες αποκαλούνται “babassu breakers”. Όταν τα φρούτα πέσουν από το δέντρο, οι γυναίκες τα συλλέγουν, και με εργαλεία τα σπάνε ώστε να λάβουν τη σάρκα τους, από την οποία προέρχεται με συμπίεση εν ψυχρώ, το κιτρινωπό, λεπτόρευστο έλαιο, το οποίο στο παρελθόν, αποτελούσε βασικό λάδι και για τη διατροφή τους.

Το έλαιο Babassu είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες, ενώ η χημική του σύσταση αποτελείται κατά το ήμισυ από λαυρικό οξύ και το υπόλοιπο μισό από τον συνδυασμό στεατικού, μυριστικού, παλμιτικού και ελαϊκού οξέος, συστατικά που του προσδίδουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αντιφλογιστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εξαιτίας των σημαντικών δομικών συστατικών, της λεπτής, μη λιπαρής υφής του (έχει αντίστοιχη υφή με το λάδι καρύδας), αλλά και της μεγάλης απορροφητικότητάς του, το έλαιο καθίσταται πολύτιμο για δερματικές παθήσεις, όπως ξηροδερμία, κνησμό, έκζεμα κλπ.

Το έλαιο Babassu χρησιμοποιείται και για την συνολική περιποίηση της ομορφιάς. Με πλούσια αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση, είναι ιδανικό για το πρόσωπο και το λαιμό. Φροντίζει ιδιαίτερα την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα, καθώς και την ανελαστική επιδερμίδα με ραγάδες, (πολύ καλό λάδι για χρήση κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης), ενώ συνιστάται και για την περιποίηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φαγούρας ή ξηροδερμίας). Επαναφέρετε την υγεία των μαλλιών σας, προσφέροντάς τους άμεση ενυδάτωση, ελαστικότητα και λάμψη, προσθέτοντάς το στο σαμπουάν ή το conditioner σας ή χρησιμοποιώντας το αυτούσιο ως μαλακτικό παράγοντα (ως μάσκα μαλλιών) σε ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Προσοχή! Κάτω από 25°C το έλαιο στερεοποιείται. Για να το χρησιμοποιήσετε τους χειμερινούς μήνες αφήστε το για λίγα λεπτά μέσα σε ζεστό νερό ή πάνω στο καλοριφέρ!

Δείτε επίσης

Τριαντάφυλλο Λάδι 100ml Macrovita
€ 14,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) Λάδι 100ml Nature & Body hippophae rhamnoides
€ 24,90
Μήλο (Apple) Λάδι 100ml Nature & Body calocarpum mammosum
€ 29,90
Σταφυλέλαιο (Grapeseed) Λάδι 100ml Nature & Body vitis vinifera
€ 3,90
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body oenothera biennis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή