Βερικοκέλαιο (Apricot Kernel) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4739
Είδος Έλαια Βάσης
Ονομασία prunus armeniaca
Βάρος 100 ml
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902064
Βερυκοκέλαιο (Apricot Kernel Oil)

Το Βερυκοκέλαιο (Apricot Kernel Oil) προέρχεται από τους πυρήνες των καρπών του δέντρου με την επιστημονική ονομασία Prunus Armeniaca, μέσω της μεθόδου της ψυχρής έκθλιψης. Πρόκειται για ένα ανοιχτόχρωμο έλαιο με ένα ανεπαίσθητο σχεδόν άρωμα ξηρών καρπών και λεπτή, φίνα υφή, η οποία του επιτρέπει να εισχωρεί σε βάθος στο δέρμα, θρέφοντας, ενυδατώνοντας, τονώνοντάς και χαρίζοντας λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα λιπαρότητας.

To Βερικοκέλαιο περιέχει υψηλή ποσότητα ελαϊκού και λινολεϊκού οξέως, συστατικά που συνεισφέρουν στην αναζωογόνηση των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β17 και Ε, οι οποίες επιδεικνύουν ισχυρή ενυδατική, επουλωτική και αντιοξειδωτική δράση. Θεωρείται ιδανικό για άτομα με ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς οι αντιφλεγμονώδεις, αναπλαστικές και μαλακτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην καταπράυνση των ερεθισμών, καθώς και στην θεραπεία του τραχέως και σπασμένου δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Επιπλέον, η αντιοξειδωτική του δράση περιορίζει τη φθορά του κολλαγόνου της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης. Κατάλληλο και για την αντιμετώπιση απλών δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, αλλά και για την ανακούφιση από πόνους που προέρχονται από ηλιακά εγκαύματα. Ιδανικό και για την περιποίηση των μαλλιών, καθώς θρέφει και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, αναδομεί τις κατεστραμμένες άκρες και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή τους.

Το Βερικοκέλαιο είναι ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και μαλλιών, για lip balms, αλοιφές και για σαπούνια. Χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια. Επίσης αποτελεί πολύ καλή βάση για προϊόντα μασάζ, ενώ είναι ιδανικό και για χρήση ως προϊόν ντεμακιγιάζ.
Tipp! Σε περίπτωση έντονης ξηροδερμίας, εφαρμόστε μετά το μπάνιο σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα πριν το σκούπισμα, ενώ για απαλά και εύκολα στο χτένισμα μαλλιά εφαρμόστε το λάδι στις ρίζες για μισή ώρα πριν το λούσιμο, αφού πρώτα το έχετε ζεστάνει ελαφρώς. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ήπια απολέπιση. Ανακατέψτε το με λίγη ζάχαρη. Απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο. Τρίψτε απαλά για 3 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Το Βερικοκέλαιο Ethereal Nature που προσφέρεται από τα Sensities, είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Έχει επεξεργαστεί με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed and refined).

Δείτε επίσης

Χαμομηλέλαιο (Chamomile) Λάδι 100ml Nature & Body matricaria recutita
€ 5,90
Αβοκάντο Έλαιο με βιταμίνη Ε 100ml Rizes Crete persia gratissima
€ 10,90
Πασιφλώρα (Passion) Λάδι 30ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 3,90
Καστορέλαιο (Castor Oil) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body ricinus communis
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή