Ταμανού Λάδι (Tamanu) 100ml Nature & Body

€ 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5623
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία Calophyllum inophyllum
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431904389
Tο Calophyllum inophyllum(Tamanu), τροπικό δέντρο της οικογένειας των Clusiaceae θεωρείται το Ιερό δέντρο των Maoris. Φτάνει μέχρι και 20 μέτρα ύψος. Φύεται στην Ταϊτή, αλλά και σε άλλες περιοχές με τροπικό κλίμα, όπως τη Νοτιοανατολική Ασία, Νότιο Ινδία, Πολυνησία και τη Μαδαγασκάρη στην Νότιο Αφρική. Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο, οπότε το έλαιο που εξάγεται από τους καρπούς του θεωρείται πολύτιμο, ένας πραγματικός θησαυρός της φύσης με πλείστες ευεργετικές ιδιότητες. Το έλαιο Tamanu, γνωστό και ως “έλαιο των θεών”, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος, καθώς στη σύστασή του περιέχει ένα μοναδικό λιπαρό οξύ, το καλοφυλλικό οξύ, το οποίο και έχει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις, αναπλαστικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλογιστικές ιδιότητες.

Το Callophylle oil της εταιρίας Ethereal Nature προέρχεται από την Πολυνησία και είναι γνήσιο βιολογικό έλαιο Tamanu μεγάλης θεραπευτικής αξίας. Ενυδατώνει, αναπλάθει και αναζωογονεί σε βάθος τους ιστούς χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα, ενώ έχει και ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Βοηθά στην επούλωση του δέρματος από ουλές και σημάδια (και μετά από επεμβάσεις), καθώς και στην αντιμετώπιση της ακμής. Καταπραΰνει την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς, την φλόγωση και την ερυθρότητα (είναι ιδανικό για μετά το ξύρισμα) και βοηθάει σε δαγκώματα καψίματα και πληγωμένες θηλές. Προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από μυϊκούς, νευρικούς και πόνους αρθρώσεων, καθώς και από την αίσθηση βάρους στα πόδια, ενώ λειτουργεί θεραπευτικά και σε περιπτώσεις εκζέματος και ψωρίασης. Είναι κατάλληλο και για αλλαγή πάνας στα μωρά. Πωλείται σε συσκευασία των 50ml.

-Το έλαιο Tamanu μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά, ως θεραπευτική, αναπλαστική και ενυδατική μάσκα, η οποία ανακουφίζει από την πιτυρίδα και τον κνησμό.

-Το έλαιο Tamanu τείνει να στερεοποιηθεί σε θερμοκρασία κάτω των 25 ° C. Το φαινόμενο αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα του. Eαν είναι απαραίτητο πριν από τη χρήση το αφήνετε μέσα σε ζεστό νερό για να υγροποιηθεί.

Δείτε επίσης

Musk Rose Βιολογικό Λάδι 50ml Haut Segala
€ 23,90
Χαμομηλέλαιο Βιολογικό 100ml Φύσις matricaria recutita
€ 9,90
Παραφινέλαιο (Liquid Paraffin )1Lt Nature & Body paraffinum liquidum
€ 7,90
Κισσός σε αμυγδαλέλαιο 75ml Κίτσος
€ 9,90
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) Λάδι 50ml Nature & Body prunus dulcis
€ 1,60
Επιστροφή στην κορυφή