Γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5875
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Ονομασία carduus marianus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902330
Το Γαϊδουράγκαθο, επιστημονική ονομασία Silybum marianum (L.) Gaertn, είναι διετής θάμνος αυτοφυής κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου με ύψος που φτάνει τα 2μ. Το φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τη θεραπευτική του δράση σε ηπατικές παθήσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια εξετάζεται η θετική συμβολή του στην προστασία από την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του προστάτη.

Το έλαιο του Γαϊδουράγκαθου αποτελεί πλούσια πηγή λινελαϊκού (Ω6) και α-λινολεϊκού (Ω3) οξέος, καθώς και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών, με κυριότερο το εκχύλισμα silymarin, μια ουσία με ισχυρά αναπλαστικά και αντιοξειδωτικά οφέλη, η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η φθορά που προκαλεί ο ήλιος και οι ακτίνες UV (φωτογήρανση), αλλά και από τον εκφυλισμό του από την λεγόμενη φωτοκαρκινογέννεση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ολιστική ενυδάτωση, θρέψη και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Επιπλέον, θεωρείται ιδανικό λάδι για την επούλωση των πληγών, όπως οι ωτικές χιονίστρες (πληγές πίσω από τα αυτιά με έντονη φαγούρα), ενώ είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό - μόνο του ή μαζί με λάδι καλέντουλας - κατά της έντονης φαγούρας από μυκητιάσεις των νυχιών και του δέρματος, εκζέματα, ερεθισμούς, αλλά και προβλήματα έρπητα, λύκου, καρκινικών ελκών κλπ.

Επιπλέον, είναι λάδι κατάλληλο και για καλλυντική χρήση. Θεωρείται ιδανικό για τις μικτές-λιπαρές επιδερμίδες, καθώς συσφίγγει τους πόρους και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, ενώ είναι ευεργετικό και για τα ξηρά δέρματα, καθώς βοηθά στην εντατική τους ενυδάτωση και στη βελτίωση την υφής και απαλότητάς τους, καθιστώντας τα λεία, υγιή και λαμπερά. Τέλος, σε συνέργια με αμυγδαλέλαιο, συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μαλλιών.

Δείτε επίσης

Μποράγκο (Borage) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body borago officinalis
€ 9,90
Αλόης Λάδι 100ml BioLeon
€ 16,90
Σμέουρο (Raspberry Seed) Λάδι 30ml Nature & Body rubus idaeus
€ 7,90
Βανίλια (Vanilla) Λάδι 30ml Nature & Body Vanilla planifolia
€ 4,90
Ρυζέλαιο 1Lt Nature & Body oryza sativa
€ 23,90
Επιστροφή στην κορυφή