Αβησσυνίας Έλαιο 100ml

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6454
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 100 ml
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Προέλευση Ethiopia
Το έλαιο Αβησσυνίας (Abyssinian seed oil) αντλεί την καταγωγή του από την Ανατολική Αφρική και πιο συγκεκριμένα από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας και λαμβάνεται μέσω της διαδικασίας της ψυχρής έκθλιψης των σπόρων του φυτού Brassica Abyssinica.

Είναι ένα ελαφρύ, άοσμο, σταθερό έναντι της θερμότητας και ιδιαίτερα ανθεκτικό στην οξείδωση έλαιο, με καθαρή διαυγή όψη και χρυσοχάλκινο χρώμα, το οποίο απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, δεν κολλάει, δεν φράζει τους πόρους και δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας, ιδιότητες που του επιτρέπουν να βρίσκει ευρεία εφαρμογή στον χώρο της καοσμητολογίας.
Έλαιο πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω-6 και Ω-9 (ερουκικό οξύ ολεϊκό οξύ λινολεϊκό οξύ) βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C και Ε, πρωτεΐνες και μέταλλα, φαίνεται ότι παρουσιάζει εξαιρετικές φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες.

Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, αλλά και προστασία από το νερό, καθώς δεν παρασύρεται από αυτό, γι αυτό και χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε αδιάβροχες μάσκαρες. Η ικανότητά του να ψεκάζεται εύκολα το κάνει ιδανικό για συμμετοχή σε serum προσώπου και ξηρά λάδια σώματος, ενώ η ιδιότητά του να ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, οδηγώντας στο γέμισμα των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, το καθιστά ιδανικό για χρήση σε αντιγηραντικά προϊόντα. Επιπλέον, παρέχοντας μεταξένια υφή και υψηλή δυνατότητα επάλειψης, συνιστάται ως φυσικό εναλλακτικό των σιλικονών, ενώ καθώς προσομοιάζει αρκετά προς το ανθρώπινο σμήγμα μπορεί να ελέγξει την υπερπαραγωγή του, η οποία δυνητικά ενδέχεται να οδηγήσει σε ακμή. Το λάδι Αβησσυνίας έχει επίσης σπουδαίες δυνατότητες conditioning για τα μαλλιά, καθώς προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη, απαλότητα και ενδυνάμωση των ινών της τρίχας, προστατεύοντάς την από το σπάσιμο. Επιπλέον, η ιδιότητά του να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, η οποία πηγάζει από την υφή της σύστασής του και την περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, το καθιστούν εξαιρετικό προστατευτικό για το φορμάρισμα με πιστολάκι και σίδερο ισιώματος Τέλος, καθώς θεωρείται εξαιρετικός διαλύτης, χρησιμοποιείται ευρέως σε color cosmetics όπου ενισχύει την διασπορά χρωμάτων και πιγμέντων .

Συνιστάται για προϊόντα ενυδάτωσης του δέρματος, κρέμες, γαλακτώματα, ορούς, λοσιόν, έλαια μπάνιου και μασάζ, φυσικά στερεά σαπούνια, προϊόντα προστασίας του τριχωτού κεφαλής και των μαλλιών, προϊόντα φροντίδας μετά την έκθεση στον ήλιο και color cosmetics (συμπιεσμένες σκόνες και προϊόντα για τα χείλη)

Σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιείται μεταξύ 1 και 2%.

Tip:Προσθέστε το σε έλαια μασάζ για ελαφρύτερο και λιγότερο λιπαρό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το με 1% έλαιο Argan για να δημιουργήσετε ένα spray περιποίησης για το πρόσωπό σας.

Προσοχή! Τα άτομα με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς να μην το χρησιμοποιούν χωρίς την έγκριση του γιατρού τους.

Δείτε επίσης

Λάδι Ταμανού (Tamanu) by Haut Segala Calophyllum inophyllum
€ 23,90
Τεϊόδεντρο Έλαιο 100ml Macrovita
€ 17,90
Σιτέλαιο 1lt triticum vulgare
€ 39,90
Κισσός σε αμυγδαλέλαιο από Κίτσος
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή