Ηλιέλαιο (Sunflower) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1406
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία heliathus annus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902477
Ηλιέλαιο
Το Ηλιέλαιο (Sunflower Carrier Oil) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Helianthus annus (Ηλίανθος) μέσω της διαδικασίας της ψυχρής έκθλιψης. Ως καλλυντικό περιποίησης δέρματος και μαλλιών αξιοποιήθηκε πρώτη φορά 4000 χρόνια πριν από τους Ινδιάνους της Βορείου Αμερικής. Συγκαταλέγεται στα λεγόμενα μη λιπαρά, αραιά λάδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως έλαιο βάσης σε ποσοστό 50% σε συνέργια με αμυγδαλέλαιο ή σταφυλέλαιο είτε ως λάδι μασάζ, εναλλακτικό του αμυγδαλέλαιου.

Το Ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε ολεϊκά οξέα και λεκιθίνη, καθώς επίσης και σε βιταμίνες Α, Β, D και Ε, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, ουσίες με μεγάλη θεραπευτική και κοσμητολογική αξία. Οι μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών που περιέχει συμβάλλουν στον περιορισμό των ζημιών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας το δέρμα από τη φυσική γήρανση, αλλά και από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ βοηθούν και στην προστασία του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα, διατηρώντας τα κύτταρα υγιή και ζωντανά. Επιπλέον, το ηλιέλαιο λειτουργεί ως παράγοντας διατήρησης της υγρασίας μέσα στα δερματικά κύτταρα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου πιο απαλό και πιο ελαστικό.

Σημαντική είναι η συμβολή του και στη μείωση των φλεγμονών του δέρματος, όπως η ακμή, η δερματίτιδα, το ηλιακό έγκαυμα, αλλά και η επουλωτική του δράση, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας. Τέλος είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση δερματικών ελκών, μωλώπων, αμυχών, ως λάδι μπάνιου συνδυαστικά με λάδι καρύδας αλλά και ως μέσο φροντίδας και περιποίησης των μαλλιών.

Το Ηλιέλαιο είναι ιδανικό συστατικό για κρέμες και σαπούνια χεριών, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος, lip balms, αλλά και προϊόντα μακιγιάζ, ενώ συχνά χρησιμοποιείται και ως μέσο εκχύλισης [λιπαρός διαλύτης] για την παραγωγή και χρήση στα καλλυντικά άλλων φυτικών ελαίων.

Το Ηλιέλαιο που θα βρείτε στα Sensities είναι 100% καθαρό. Στη συσκευασία των 100ml είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των ελαίων βασης.

Δείτε επίσης

Αβοκάντο Λάδι (Avocado) 100ml Ancient Wisdom persia gratissima
€ 7,90
Πασιφλώρα (Passion) Λάδι 30ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 3,90
Παπάγια (Papaya) Λάδι 30ml Nature & Body carica papay
€ 4,90   € 3,90
Ρίγανη (Oregano) Λάδι 30ml Nature & Body origanum compactum
€ 3,90
Κνήκος - Καρθαμέλαιο (Safflower) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body carthamus tinctorius
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή