Κνήκος - Καρθαμέλαιο (Safflower) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2330
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία carthamus tinctorius
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902194
Καρθαμέλαιο
Το Καρθαμέλαιο, γνωστό και ως Έλαιο Κνήκου ή Ατρακτυλίδας προέρχεται από τους σπόρους του φυτού κάρθαμο (Carthamus Tinctorius), μέσω της διαδικασίας της ψυχρής έκθλιψης. Είναι έλαιο με μεγάλη θεραπευτική αξία και πλήθος εφαρμογών ήδη από την αρχαιότητα. Στην αρχαία κινεζική ιατρική, χρησιμοποιούνταν για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, την επαναφορά της εμμήνου ρύσεως μετά από πολύμηνη απουσία, αλλά και την ανακούφιση από πόνους και τραυματισμούς, ενώ στην λαϊκή ιατρική του Νεπάλ συνηθίζονταν η επάλειψη με έλαιο κνήκου στο δέρμα των νεογέννητων.

Το Καρθαμέλαιο είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, ουσίες που βοηθούν στη δημιουργία ενός είδους λιπιδίων, τα οποία συγκρατούν το νερό και προλαμβάνουν την αφυδάτωση, διατηρώντας την επιδερμίδα λεία, απαλή και βαθιά ενυδατωμένη. Θεωρείται ιδανικό για την περιποίηση των ευαίσθητων, ξηρών και ερεθισμένων ή ακνεϊκών επιδερμίδων, καθώς είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα έλαια για την μείωση των φλεγμονών, την επούλωση των πληγών και την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος.

Επιπλέον, το λάδι κνήκου είναι ιδανικό για χρήση ως έλαιο μασάζ καθώς διεισδύει έως τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος συμβάλλοντας στην ανανέωση των κυττάρων. Τέλος, είναι ωφέλιμο και για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην επέκταση των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή, βελτιώνοντας την παροχή αίματος και αυξάνοντας την εισροή θρεπτικών ουσιών στις ρίζες των μαλλιών.

Το Λάδι Κνήκου είναι ένα ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου (κρέμες, lotions και serums), για lip balms και για σαπούνια. Χρησιμοποιείται μόνο του ή και σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια.
Προσοχή! Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα, ως εκ τούτου δεν πρέπει να θερμαίνεται.

Το έλαιο Κνήκου Ethereal Nature που προσφέρεται από τα Sensities, είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Έχει επεξεργαστεί με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed and refined).

Δείτε επίσης

Τσουκνίδα (Nettle) Λάδι 100ml Nature & Body urtica dioica
€ 8,90   € 5,90
Λάδι Ταμανού (Tamanu) 50ml Haut Segala Calophyllum inophyllum
€ 24,90
Φραγκοστάφυλλο (Blackcurrant) Λάδι 30ml Nature & Body ribes ni grum
€ 4,90
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body oenothera biennis
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή