Αραχιδέλαιο - Φυστικέλαιο (Peanut) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2486
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία arachis hypogaea
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901869
Προέλευση United Kingdom
To Αραχιδέλαιο (Peanut Oil) προκύπτει από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Arachis Hypogaea, το οποίο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Στην Ελλάδα είναι γνωστό σαν Αράπικο Φυστίκι. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το φυτό άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά στη περιοχή της Παραγουάης και η καλλιέργεια του εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός αράπικων φυστικιών είναι η Κίνα, στην οποία το φυτό μετέφεραν Πορτογάλοι έμποροι τον 17ο αιώνα.

Το Αραχιδέλαιο, θεωρείται ένα λάδι ιδανικό για τη περιποίηση της πολύ ξηρής επιδερμίδας. Είναι ένα από τα φυτικά έλαια που ενυδατώνουν, χωρίς ταυτόχρονα να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας (noncomedogenic). Εισχωρεί βαθειά στο δερμα, παγιδεύοντας εκεί τη φυσική υγρασία και επιτρέποντας ταυτόχρονα στην επιδερμίδα να αναπνεύσει. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως είναι το λινολεϊκό οξύ (Omega-6) και η Βιταμίνη Ε (alpha-tocopherol and και gamma-tocopherol). Η ουσία resveratrol που περιέχει το Αραχιδέλαιο παρουσιάζει αντιοξειδοτική δράση και μπορεί να προστατέψει την επιδερμίδα από λοιμώξεις και ερεθισμούς.

Πολλές επαγγελματίες αισθητικοί ισχυρίζονται πως το αραχιδέλαιο είναι το καλύτερο λάδι για ντεμακιγιάζ. Θεωρούν πως έχει ιδανική σύσταση - δεν είναι ούτε πολύ λεπτόρευστο όπως λ.χ. το σταφυλέλαιο, ούτε πολύ πυκνόρευστο όπως το καστορέλαιο.

Το αραχιδέλαιο χρησιμοποιείται συστηματικά και στη παρασκευή σαπουνιών. Ως συστατικό, χαρίζει στα σαπούνια κρεμώδη, ενυδατικό αφρό που μαλακώνει την επιδερμίδα - χρησιμοποιείται πάντοτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια.

Το Αραχιδέλαιο που θα βρείτε στα Sensities είναι ένα από τα ποιοτικότερα της παγκόσμιας αγοράς. Είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες και πρόσθετα.

Δείτε επίσης

Χαμομηλέλαιο (Chamomile) Λάδι 100ml Nature & Body matricaria recutita
€ 5,90
Αβοκάντο Λάδι (Avocado) 100ml Ancient Wisdom persia gratissima
€ 7,90
Μποράγκο (Borage) Λάδι 100ml Nature & Body borago officinalis
€ 14,90
Κισσός σε αμυγδαλέλαιο 75ml Κίτσος
€ 9,90
Σταφυλέλαιο Λάδι 1Lt Nature & Body vitis vinifera
€ 23,90
Επιστροφή στην κορυφή