Άρνικα (Arnica) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2815
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία arnica montana
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900329
Προέλευση United Kingdom
To Λάδι Άρνικας (Arnica Oil) προκύπτει από την επεξεργασία του φυτού Arnica montana. Πρόκειται για ένα φυτό ενδημικό στην Ευρώπη το οποίο ξεχωρίζει για τα μεγάλα κίτρινα άνθη του. Ως θεραπευτικό φυτό έχει μακρά ιστορία στην Ευρώπη. Αναφορές στις θεραπευτικές ιδιότητες της Άρνικας γίνονται από όλους σχεδόν τους σύγχρονους βοτανολόγους (Matthiolus, Gesner, Clusius κ.ο.κ.), ενώ ο γνωστός Γερμανός φιλόσοφος Goethe ισχυρίστηκε πως του έσωσε τη ζωή.

H Άρνικα, χρησιμοποιείται σήμερα για την εξωτερική περιποίηση του μυοσκελετικού συστήματος. Θεωρείται πως είναι κατάλληλη για τη περιποίηση πληγών και πρηξιμάτων και για την ανακούφιση από πόνους. Θα βρείτε το έλαιο άρνικας σε πολλά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης εκδορών, μελανιών, πρηξιμάτων, αντιμετώπισης μυικών πόνων, πόνων από ρευματισμούς κ.ο.κ.

Μία έρευνα που έγινε το 2002 από τους Knuesel O, Weber M, Suter A στην Ελβετία (Valens Clinic for Rheumatism) έδειξε πως η χρήση ενός Gel 50% Άρνικας είχε τα ίδια περίπου αποτελέσματα με τη χρήση ενός Gel με 5% ibuprofen, στην ανακούφιση από την οστεοαρθρίτιδα.

Το έλαιο Άρνικας που θα βρείτε στα Sensities προέρχεται από την εμβάπτιση του αποξηραμένου φυτού σε 100% καθαρό ηλιέλαιο (infusion). Παρασκευάζεται με τη παραδοσιακή "αργή" μέθοδο, καθώς απαιτούνται 6 εβδομάδες για την "ωρίμανση" του. Είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικά συστατικά.

Δείτε επίσης

Χαμομηλέλαιο (Chamomile) 1Lt Nature & Body matricaria recutita
€ 39,90
Αβοκάντο (Avocado) Βιολογικό Λάδι Unrefined 100ml Nature & Body persia gratissima
€ 9,90
Παραφινέλαιο (Liquid Paraffin) 100ml Nature & Body paraffinum liquidum
€ 1,20
Δεντρολίβανο (Rosemary) Λάδι 100ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 7,90
Βερικοκέλαιο (Apricot Kernel) Λάδι 100ml Nature & Body prunus armeniaca
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή