Λυγαριά (Vitex) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3121
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Ονομασία agnus castus
Βάρος 100 ml
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902415
Προέλευση United Kingdom
Η Λυγαριά (λατινιστί agnus, από την ελληνική λέξη αγνός), χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους, σε τραύματα, φλεγμονές και οιδήματα, ως ανθελμινθικό. Θεωρείται επίσης σύμβολο αγνότητας. Ο Διοσκουρίδης είχε επισημάνει τις μαλακτικές ιδιότητες των σπόρων της. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν για την αύξηση του μητρικού γάλακτος μετά τον τοκετό.

Η Λυγαρια περιέχει φλαβονοειδή, τερπενοειδή και ιριδοειδείς γλυκοσίδες. Τα οφέλη της προκύπτουν από τη δράση της στον αδένα της υπόφυσης, ειδικά στην παραγωγή προγεστερόνης, και βοηθάει στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου.
Η Λυγαριά προκαλεί ορμονικές αλλαγές που μειώνουν το φούσκωμα και τους πόνους στο στήθος, στη διάρκεια της περιόδου, ενώ αυξάνει την παροχή γάλακτος στις θηλάζουσες γυναίκες. Είναι χρήσιμη για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, τον ακανόνιστο κύκλο περιόδου και τη δυσμηνόρροια.

Προσφέρει συναισθηματική ομαλότητα και βοηθά το σώμα να επανέλθει και να δεχτεί την ορμονική αλλαγή. Λειτουργεί κατευναστικά, βοηθά στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου που προέρχεται από μέθη, καθώς και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ιδιαίτερα αυτής που σχετίζεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Το Λάδι της Λυγαριάς διαθέτει αντιγηραντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η χρήση του συνίσταται για τα ευαίσθητα δέρματα, καθώς και σε περιπτώσεις με προβλήματα ακμής.

Δείτε επίσης

Βιταμίνη E 20% σε Αμυγδαλέλαιο 100ml Nature & Body triticum vulgare
€ 9,90
Σμέουρο (Raspberry Seed) Λάδι 100ml Nature & Body rubus idaeus
€ 19,90
Μποράγκο (Borage) Λάδι 100ml Nature & Body borago officinalis
€ 14,90
Γλυκερίνη Φυτική 1lt Nature & Body
€ 24,90
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body oenothera biennis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή