Βαλσαμέλαιο Βιολογικό 50ml Βοῒου Κοζάνης

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4436
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 50 ml
Προέλευση Hellas (Kozani)
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Εταιρεία Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης
Tο βαλσαμόχορτο, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Hypericum perforatum, (υπερικό το διάτρητο) είναι μια χαμηλή πολυετής πόα με ελαφρά ξυλώδη κλαδιά και κατακίτρινα χαρακτηριστικά λουλούδια που ανθίζουν στις κορφές του από τον Iούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Το φυτό είναι γνωστό και με άλλα ονόματα όπως: Λειχηνόχορτο, Περίκη, Χελωνόχορτο, Κοψοβότανο, Ψειροβότανο, Σπαθόχορτο, Προδρόμου βότανο. St.John’s wort oil, κλπ.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του βαλσαμόχορτου ήταν ονομαστές από την αρχαιότητα. Το αποκαλούσαν και «βότανο της λιακάδας», επειδή πίστευαν ότι είχε ευεργετική επίδραση στα μελαγχολικά άτομα, ενώ οι αρχαίοι Σπαρτιάτες το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των πληγών μετά από τις μάχες. O Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το πρότειναν ως διουρητικό, επουλωτικό και αιμοστατικό και θεωρούσαν ότι δρούσε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στις μέρες μας, είναι ένα από τα βότανα που έχουν ερευνηθεί περισσότερο και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης (θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Προζάκ), ενώ έχει αποδειχθεί άκρως ευεργετικό για ανθρώπους σε κατάκλιση, καθώς και σε ασθενείς που κάνουν ακτινοβολία, προκειμένου να αποφευχθούν πληγές και εγκαύματα.

Τα κίτρινα άνθη του φυτού διαθέτουν τη μέγιστη συγκέντρωση των πιο ωφέλιμων συστατικών του. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι η υπερικίνη και η υπερφορίνη, οι οποίες συνεργάζονται στην αύξηση των επιπέδων των διαβιβαστών του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η νοραδρεναλίνη. Oι νευροδιαβιβαστές αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καλής διάθεσης και της συναισθηματικής σταθερότητας (εξ ου και η έκφραση βάλσαμο η ψυχή μου). Η υπερικίνη έχει επίσης, αντισηπτική επίδραση κατά των ιών και των βακτηρίων, βοηθώντας την επούλωση των πληγών και την καταπολέμηση των μολύνσεων. Τέλος σε ένα άλλο συστατικό του, την τανίνη, οφείλονται οι στυπτικές ιδιότητες του βοτάνου, ενώ οι φλαβονόλες μειώνουν τις φλεγμονές, βοηθώντας στους πόνους της μέσης.

Το βιολογικό βαλσαμέλαιο του αγροτικού συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης παρασκευάζεται με την προσθήκη του υπερικού, κατά την πλήρη άνθισή του, σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης. Στη συνέχεια ακολουθεί έκθεση στο ηλιακό φως για μία περίοδο μερικών εβδομάδων, προκειμένου να μεταφερθούν τα πολύτιμα συστατικά του φυτού στο ελαιόλαδο. Κατά τη διαδικασία αυτή το έλαιο αποκτά και το ιδιαίτερο, ζωηρό κόκκινο χρώμα του. Το βιολογικό βαλσαμέλαιο Βοΐου Κοζάνης θεωρείται ιδανικό για την επούλωση απλών πληγών και ελαφρών εγκαυμάτων, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και του άγχους. Σε μυαλγίες, ισχιαλγίες, ρευματισμούς, κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή που πάσχει ή εφαρμόστε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα.

Το Βαλσαμέλαιο χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης ή/και με αιθέρια έλαια, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 100% Φυσικό Απόσταγμα. Δεν περιέχει συντηρητικά και πρόσθετα. Δεν αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν. Για εξωτερική χρήση! Πωλείται σε συσκευασία των 50ml.

Προσοχή!! Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως μετά τη χρήση του προϊόντος. Το βαλσαμέλαιο σε ορισμένα δέρματα, (ανοιχτόχρωμα κυρίως), μπορεί να προκαλέσει αντίδραση φωτοευαισθησίας ή φωτοδερματίτιδα, η οποία εκδηλώνεται με δερματικούς ερεθισμούς. Αν είστε έγκυος ή αν λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα, πρέπει απαραίτητα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση. Το βαλσαμόχορτο ενδέχεται να επηρεάσει το μεταβολισμό κάποιων ενζύμων.

Δείτε επίσης

Ροδακινέλαιο (Peach Kernel) 1Lt Nature & Body prunus persica
€ 28,90   € 23,90
Musk Rose Βιολογικό Λάδι 50ml Haut Segala
€ 23,90
Σταφυλέλαιο (Grapeseed) Βιολογικό 100ml Nature & Body vitis vinifera
€ 14,90
Φραγκοστάφυλο (Blackcurrant) Λάδι 100ml Nature & Body ribes ni grum
€ 9,90
Γλυκερίνη Φυτική 1lt Nature & Body
€ 24,90
Επιστροφή στην κορυφή