Λεβάντα Γαλλική (French Lavender) 10ml Ancient Wisdom

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7969
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Ancient Wisdom
Ονομασία Lavandula angustifolia
Barcode 5055796528387
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση France
Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας της εταιρίας Ancient Wisdom προέρχεται από το φυτό Lavandula angustifolia με την μέθοδο της απόσταξης με ξηρό ατμό των ανθισμένων κορυφών του και θεωρείται ένα από τα ευεργετικότερα αιθέρια έλαια με πολλαπλές φαρμακευτικές και αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις. Το άρωμά του είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό, γλυκό και βοτανώδες, με απαλές νότες φρεσκάδας.

Οι κύριες δραστικές του ενώσεις είναι η λιναλοόλη και το οξικό λινάλιο, ουσίες με σημαντικές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιπαρασιτικές και νευροτονικές ιδιότητες και ισχυρή αντικαταθλιπτική, αγχολυτική, αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, βοηθάει στην μείωση της φαγούρας, της κοκκινίλας και του οιδήματος που προέρχονται από τσιμπήματα εντόμων, ενώ χρησιμοποιείται και για την επούλωση τραυμάτων, καθώς και σε πληγές και εγκαύματα. Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση πολλών αναπνευστικών νοσημάτων, όπως το άσθμα, ο κοκίτης, η γρίπη και η βρογχίτιδα, ενώ ισχυρή είναι και η αντισηπτική και αποτοξινωτική του δράση, καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα, αντιμετωπίζει την ακμή, θεραπεύει το έκζεμα και παράλληλα ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων. Σημαντικές είναι τέλος και οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες δρουν εναντίον πολλών ιών και βακτηρίων (στρεπτόκοκκος, πνευμονιόκοκκος, σταφυλόκοκκος E.coli).

Στην αρωματοθεραπεία, λόγω της ηρεμιστικής και χαλαρωτικής του δράσης, επιδεικνύει ισχυρή επίδραση σε ψυχολογικές παραμέτρους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση πονοκεφάλων και ιλίγγων, καθώς και στην καλύτερη συγκέντρωση και ποιότητα ύπνου. Τέλος, είναι αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό και αντισκοριακό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά προϊόντα, κυρίως σε λοσιόν, άλατα μπάνιου, αρωματικά σαπούνια, αλλά και ως αλοιφή, έλαιο μπάνιου και μασάζ, καθώς και για την παρασκευή αρωματικών κεριών.

Για μοναδική ευωδιά φρεσκάδας στα ρούχα σας στάξτε μερικές σταγόνες στη θήκη μαλακτικού του πλυντηρίου σας κατά την πλύση.
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι από τα ελάχιστα έλαια που μπορούν να εφαρμοστούν κατ’ ευθείαν πάνω στο δέρμα.

Διάχυση: Χρησιμοποιήστε 3-4 σταγόνες στον διαχύτη της επιλογής σας.
Τόπος προέλευσης: Γαλλία.

Δείτε επίσης

Λεμόνι Τεϊοδεντρο (Lemon Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body leptospermum petersonii
€ 7,90
Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 9,90
Πιμέντο (Allspice) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Pimenta Officinalis
€ 9,90
Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus paradisi
€ 4,90
Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή