Εκχύλισμα Ελίχρυσου 50ml Βοϊου Κοζάνης

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7813
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Εταιρεία Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης
Προέλευση Hellas
Ονομασία helichrysum angustifolia
Μυθικό φυτό της Μεσογείου, στο οποίο η φύση χάρισε το δώρο της αιώνιας νεότητας, καθώς διατηρεί την ομορφιά και τη φρεσκάδα του ακόμα κι όταν κοπεί, το όνομά του - Ελίχρυσος - προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “ήλιος” και “χρυσό” – ελίσσω, και αναφέρεται στο εντυπωσιακό χρώμα και σχήμα των λουλουδιών που μοιάζουν με μεγάλες, χρυσές μαργαρίτες. Αγαπητό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες - αναφέρεται από τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη ως φάρμακο για τη νευρική ατονία, τη φλεγμονή του στομάχου και του εντέρου κ.α,- το πολύτιμο αυτό βότανο γνωρίζουμε σήμερα ότι ασκεί ισχυρή θεραπευτική δράση σε μία σειρά από παθήσεις και προβλήματα του οργανισμού.

Το εκχύλισμα Ελίχρυσου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν. Ο ελίχρυσος καλλιεργείται τοπικά σε χωράφια της Κοζάνης και η παραγωγική διαδικασία είναι φυσική και πραγματοποιείται με χειρωνακτικό τρόπο. Ο ανθός συλλέγεται και βυθίζεται σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης από την Καλαμάτα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα άρτιο.

Χάρη στις άριστες επουλωτικές του ιδιότητες, συμβάλλει στην αναγέννηση των τραυματισμένων ιστών και στον σχηματισμό ουλώδους ιστού, καθώς και στη μείωση δυσχρωμιών, ενώ η ισχυρότατη κυταρρο-αναπλαστική του δράση το καθιστά ιδανικό για το κατεστραμμένο δέρμα, αφού μπορεί και το επαναφέρει σε πιο υγιή κατάσταση. Αποτελεί εξαιρετικό ιάμα για την μείωση των ουλών, είτε αυτές προέρχονται από πληγές, είτε από εγχειρήσεις, είτε από ακμή, αλλά και ένα εξαίσιο θεραπευτικό λάδι μασάζ, ειδικά για περιπτώσεις μυϊκών πόνων, δυσκαμψίας των αρθρώσεων, αθλητικών κακώσεων και έντονης σωματικής καταπόνησης, καθώς ασκεί ισχυρή χαλαρωτική επίδραση στους μύες και τους ιστούς.

Ως φυσικό αντιγηραντικό συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων και στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ με την εφαρμογή του το δέρμα τεντώνει, το περίγραμμα τονώνεται και η επιδερμίδα παραμένει ελαστική και νεανική. Είναι ιδανικό και για την περιοχή των ματιών, καθώς αναπλάθει το πόδι της χήνας, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά και το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Τέλος, λειτουργώντας ως φυσικός λιποδιαλύτης, προωθεί την καύση του λίπους μειώνοντας αισθητά την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες.

Δείτε επίσης

Μουριά (Mulberry) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Morus Alba
€ 4,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body hippophae rhamnoides
€ 4,90
Αλθαία (Marshmallow) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 4,90
Ευφραζία (Eyebright) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 4,90
Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body lycium chinense
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή