Ιασπις (Fancy Jasper)

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4592
Είδος Ημιπολύτιμοι Λίθοι
Εταιρεία Ancient Wisdom
Προέλευση United Kingdom
Οι ημι /πολύτιμοι λίθοι είναι μέρος της κουλτούρας πολλών αρχαίων πολιτισμών και συχνά θεωρούνται ως πολύτιμα φυλαχτά ή σύμβολα επιτυχίας και καλοτυχίας. Μια δημοφιλής θεωρία υποστηρίζει ότι οι ημι /πολύτιμοι λίθοι εμπεριέχουν δονητική ενέργεια, και αν τοποθετηθούν μέσα στο ενεργειακό πεδίο ενός ατόμου είναι δυνατό να αλλάξουν οι κραδασμοί της αύρας του. Με τους ημι /πολύτιμους λίθους κατασκευάζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, δαχτυλίδια, βραχιόλια, καρφίτσες και μενταγιόν, ενώ κάθε λίθος έχει διαφορετικό συμβολισμό.

Ίασπις
Ο Ίασπις (japser) είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος, γνωστός από την αρχαιότητα. Βασιλιάδες και ιερείς τον προτιμούσαν για τις πνευματικές και τις προστατευτικές του ιδιότητες. Θεωρείται ότι προστατεύει από τη βασκανία, τα φαντάσματα και από κάθε αρνητική ενέργεια.
Ο Φαραώ Νεχεψώς (Nechepsos) της Αιγύπτου το φορούσε ως φυλαχτό με τη μορφή ενός φιδιού από το οποίο έβγαιναν ηλιακές ακτίνες. Σύμφωνα με τη μυστικιστική παράδοση, αποτελεί τη μητέρα όλων των λίθων γιατί προστατεύει, θρέφει και φροντίζει τα υπόλοιπα ορυκτά. Δαχτυλίδια από ίασπις βρέθηκαν στο Ερκόλανο και την Πομπηία κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου που αφάνισε δύο πόλεις. Τον 4ο αιώνα θεωρούνταν πέτρα που φέρνει βροχή! Οι Ινδιάνοι της βόρειας Αμερικής ακόμα και σήμερα τον χρησιμοποιούν γι΄αυτό τον σκοπό.
Έχει ματ χρώμα και συχνά περιέχει οργανικά υλικά και μεταλλικά οξείδια, στα οποία οφείλονται τα ενδιαφέροντα σχέδια του. Τον συναντάμε σε ποικιλία χρωμάτων.

Γνωστός ως “πέτρα της γαλήνης”, o Fancy Jasper βοηθάει αποτελεσματικά όσους έχουν δυσκολία συγκέντρωσης /επικέντρωσης στην ουσία των καταστάσεων. Τα ήσυχα χρώματα του λιλά, του μοβ, του κρεμ και του πράσινου προσδίδουν στον λίθο καταπραϋντική ενέργεια, ιδιαίτερα για το μυαλό. Βοηθά στην εξάλειψη του άγχους, της ανησυχίας και της κατάθλιψης, ηρεμεί τα υπερβολικά συναισθήματα και ενισχύει την ορθολογική σκέψη. Διευκολύνει την εστίαση στο Τώρα, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις όποιες ανησυχίες για το μέλλον αλλά και την γέννηση ενοχών για το παρελθόν. Επαγγελματικά, έλκει τον πλούτο και την καταξίωση, ενώ προσφέρει δύναμη, επιμονή και υπομονή για να ολοκληρώσουμε κάποια εργασία που έχουμε αρχίσει, αλλά δεν λέει να τελειώσει. Σωματικά, μας βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στην προστασία του ήπατος. Μπορεί, επίσης, να ανακουφίσει τις παθήσεις του στομάχου και τους πόνους της περιόδου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για να μας απαλλάξει από τις πέτρες ή την άμμο της ουροδόχου κύστης, της χολής και των νεφρών.

Δείτε επίσης

Αιματίτης (Hematite)
€ 3,90
Οψιδιανός - Μενταγιόν Λαιμού
€ 14,90
Χαολίτης Λευκός (White Howlite)
€ 1,90
Χαλαζίας Ροζ (Rose Quartz)
€ 1,90
Επιστροφή στην κορυφή