Σύνθεση και παρασκευή φυσικών καλλυντικών

Αποτελεί τη βάση για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σύνθεσης και παρασκευής καλλυντικών όπως, κεραλοιφές και καλλυντικά με ελαιώδη βάση, υδατικές κρέμες προσώπου και σώματος και προϊόντα αντηλιακής προστασίας και μαυρίσματος

Δήλωση συμμετοχής 69 76 85 16 06
Κόστος συμμετοχής € 100,00

Τα φυσικά καλλυντικά αποτελούν μία μοναδική προσέγγιση του θέματος "προσωπική φροντίδα και περιποίηση". Χρησιμοποιώντας τα αγαθά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, μπορεί κανείς να φτιάξει οποιοδήποτε καλλυντικό, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Ο 2ος κύκλος σεμιναρίων αποτελείται από 3 ενότητες.

Ενότητα 1: Σύνθεση και παρασκευή κεραλοιφών και καλλυντικών με ελαιώδη βάση.
Ενότητα 2: Σύνθεση και παρασκευή υδατικών κρεμών προσώπου & σώματος.
Ενότητα 3: Παρασκευή προϊόντων αντηλιακής προστασίας και μαυρίσματος.

Ανάλυση ενοτήτων.

Στην πρώτη ενότητα γίνεται μια εκτενής ανάλυση πάνω στο μελισσοκέρι, τις ιδιότητες του, τις απαραίτητες δοσολογίες και το σωστό τρόπο χρήσης του για την παρασκευή κεραλοιφών και καλλυντικών με ελαιώδη βάση. Επιπλέον στο θεωρητικό κομμάτι αναφέρονται όλες οι υπόλοιπες πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την παρασκευή αυτών των προϊόντων ανάλογα με τις ιδιότητες που επιθυμεί κάποιος να προσδώσει.
Στο πρακτικό τμήμα του μαθήματος ο κάθε μαθητής συνθέτει και κατόπιν παρασκευάζει μια δική του προσωπική συνταγή.

Στη δεύτερη ενότητα αναλύονται όλες οι κατηγορίες συστατικών που είναι απαραίτητες για την παρασκευή υδατικών κρεμών (κρέμες με βάση το νερό) καθώς και οι κατηγορίες συστατικών που προσδίδουν καλλυντικές ή θεραπευτικές ιδιότητες στις κρέμες προσώπου και σώματος. Εξηγείται ο τρόπος σύνθεσης συνταγών από το μηδέν με βάση το είδος της κρέμας που επιθυμεί κάποιος να παρασκευάσει καθώς και η μέθοδος παρασκευής των κρεμών αυτών βήμα προς βήμα.
Στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος, ο μαθητής παρασκευάζει μια κρέμα προσώπου και μια κρέμα σώματος.

Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται οι φυσικές πρώτες ύλες που παρέχουν αντηλιακή κάλυψη από ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολίας και αναλύονται οι μέθοδοι παρασκευής αντηλιακών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από μικρά παιδιά.
Στο πρακτικό κομμάτι ο κάθε μαθητής παρασκευάζει μια αντηλιακή κρέμα σώματος υψηλής προστασίας, ένα αντηλιακό προσώπου μεσαίας προστασίας με καλυπτική χρωστική (bb cream) και ένα body butter για μαύρισμα.

Σε όλα τα σεμινάρια του κύκλου παρέχονται σημειώσεις και κάθε συμμετέχων παίρνει μαζί του τα προϊόντα που έχει παρασκευάσει στο μάθημα. Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ωρών.

Παρακολουθήστε και τις 3 ενότητες του κύκλου στην ειδική τιμή των 100 € ή εναλλακτικά μια ενότητα μεμονωμένη στα 40 €.

Έκπτωση για άνεργους και φοιτητές 10%.

Όλα τα σεμινάρια Sensities διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Sensities Seminar Center Πραξιτέλους 40, 6ος όροφος (πλησίον στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Οι εισηγητές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία στο τομέα των Homemade Cosmetics.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε τηλεφωνικά στο 697 6851 606 είτε ηλεκτρονικά στο seminars@sensities.com ή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στην κορυφή