Αργκάν (Argan) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2322
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Προέλευση Morocco
Ονομασία argania spinosa
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900299
Το λαδι Αργκαν (Argania Spinosa) είναι ένα από τα καλύτερα λάδια για τη φροντίδα και ενυδάτωση του προσώπου και του λαιμού (θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος). Το δέντρο που το παράγει (ένα ζωντανό απολίθωμα της τεταρτογενούς περιόδου) παραμένει αναλλοίωτο τα τελευταία 1.6 εκατομμύρια χρόνια. Ευδοκιμεί μόνο σε ελάχιστες περιοχές νοτιοανατολικά του Μαρόκου, όπου και αποτελεί ένα πραγματικό "θησαυρό" για τη τοπική οικονομία.

Το δέντρο Argan προστατεύεται από την Unesco ως παγκόσμιος πολιτισμικός θησαυρός - καθώς η περιοχή στην οποία ευδοκιμεί (κάποτε κάλυπτε ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική) συρικνώνεται διαρκώς. Το λάδι Αργκαν θεωρείται ένα από τα σπανιότερα (και ακριβότερα) λάδια καθώς απαιτείται η επεξεργασία 100 κιλών αποξηραμένων φρούτων (παραγωγή 6-8 δέντρων) και 8 - 10 ώρες σκληρής εργασίας για να παραχθούν 1 έως 1,2 λίτρα λαδιού. Όλα τα στάδια της εργασίας γίνονται από ένα συνεταιρισμό γυναικών του Μαρόκου, που μετέδωσαν τον τρόπο επεξεργασίας από γενιά σε γενιά διατηρώντας αναλλοίωτη την τεχνική μέχρι σήμερα.

Σύγχρονες μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποκαλύψει την ωφέλεια των συστατικών του ελαίου Αργκάν στον ανθρώπινο οργανισμό: Περιέχει 80% μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, Ωμέγα-9 και 6, καθως και σημαντικό ποσοστό λινολεικού οξέος, ενός ακόρεστου λιπαρού οξέος που λειτουργεί σαν αδιαβροχοποιητής του δέρματος, δημιουργώντας ένα φράγμα προστασίας και διατηρώντας την ελαστικότητα του. Περιέχει ακόμη καροτενοειδή, τερπενοειδή, πολυφαινόλες και τοκοφερόλες, όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες - που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος.

Χάρη στη υψηλή περιεκτικότητα του Argan σε βιταμίνη Ε είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο. Είναι ιδανικό για σπασμένα και εύθραυστα νύχια, για ταλαιπωρημένα μαλλιά ή για μαλλιά με πιτυρίδα. Τα Παλματικά, Στεατικά, Ολεικά οξέα και οι φυτοστερόλες του Argan έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν επανορθωτικά στον ιστό του δέρματος. Επιπλέον, περιέχει σκουαλίνη, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Λόγω της πολύ υψηλής αξίας του, το λάδι Argan αποτελεί συχνά προϊόν "νοθείας" - έλαια χαμηλότερης αξίας χρησιμοποιούνται για τον ... "εμπλουτισμό" του. Η Ethereal Nature μας ενημερώνει πως "... αν βρείτε το λάδι Argan σε υπερβολικά ανταγωνιστική τιμή, τότε ...".

Όλα τα λάδια της Ethereal Nature που προσφέρονται στα Sensities είναι 100% φυτικά και δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Το λάδι Αργκαν προέρχεται από φυτά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας.

Δείτε επίσης

Καμέλια (Camelia) Λάδι 100ml Nature & Body camelia sinensis
€ 9,90
Δεντρολίβανο Λάδι 100ml Macrovita
€ 14,90
Λινέλαιο (Flax Seed Oil) Λάδι 100ml Nature & Body linum usitatissimum
€ 6,90   € 4,90
Μπάομπαπ (Baobab) Λάδι 100ml Nature & Body adansonia digitata
€ 14,90
Δαφνέλαιο (Laurel) Λάδι 100ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 3,50
Επιστροφή στην κορυφή