Τροφοτονωτικό λάδι για τα μαλλιά Olivellenic 100ml

€ 15,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4371
Είδος Περιποίηση Μαλλιών
Βάρος 100 ml
Barcode 5205544000836
Εταιρεία Olivellenic
Ένας ιδανικός συνδυασμός πολύτιμων πιστοποιημένων ελαίων βιολογικής προέλευσης και αιθέριων ελαίων δάφνης για την περιποίηση και την ενδυνάμωση των μαλλιών.
Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, τρέφει το δέρμα, ενισχύει την ελαστικότητα, καταπολεμά τη γήρανση και αναπληρώνει τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.
Το λάδι Jojoba (Buxus Chinensis) είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολύτιμα λάδια βάσης στην αρωματοθεραπεία. Είναι πολύ ενυδατικό, ενώ ταυτόχρονα θρέφει, τονώνει και προστατεύει την επιδερμίδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, B6 και Ε ενώ διαθέτει και φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 5, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την φροντίδα των μαλλιών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Επιπλέον, συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης. Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι ότι ομοιάζει στο φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας, και γι’ αυτόν το λόγο, μπορεί και εισχωρεί σε αυτήν ευκολότερα από κάθε άλλο. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα έλαια τα βοηθάει να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής τους.

Το οργανικό, βιολογικό λάδι καρύδας είναι εξαιρετικά αρωματικό και πολύ υγιεινό. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία ,η παρουσία των οποίων το καθιστούν ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει “το Δέντρο της Ζωής”.

Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.
Tο αμυγδαλέλαιο προέρχεται από το καρπό της αμυγδαλιάς. Χρησιμοποιείται ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Τοποθετείται απευθείας στο δέρμα για επώδυνους ερεθισμούς και φαγούρα. Είναι μαλακτικό, θρέφει, τονώνει και απαλύνει το δέρμα, τις βλεφαρίδες και τα νύχια και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες.

Η λατινική ονομασία του φυτού είναι Helianthus anuus (Ηλίανθος ο ετήσιος) και ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων. Το συναντούμε με τα ονόματα ηλιοτρόπιο, λιοτρόπι, λιοδρόμι κ.α. Είναι φυτό μονοετές που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 3,5 μέτρα. Είναι ιθαγενές στην Κεντρική Αμερική αλλά ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη και αναπτύσσεται εύκολα. Όπως υπολογίζεται το φυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γύρω στα 2.600 π.Χ. από τους ιθαγενείς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Οι Ατζτέκοι του Μεξικού, οι Ίνκας του Περού και οι Οτόμοι λάτρευαν τις εικόνες του ηλίανθου που για αυτούς συμβόλιζαν τον Θεό Ήλιο.
Το έλαιο του ηλίανθου, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Επιπλέον, προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση στο δέρμα και τα μαλλιά, ιδιαίτερα τα ξηρά, προστατεύοντάς τα παράλληλα από την ηλιακή ακτινοβολία και τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Η δάφνη, επιστημονικά, Δάφνη η ευγενής, Laurus nobilis, είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών, γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων και των καρπών της. Ο Ιπποκράτης τη χορηγούσε ως αναλγητικό μετά τον τοκετό, σε διάφορα γυναικολογικά προβλήματα, αλλά και για πλύσεις της κεφαλής. Το φυτό ήταν αφιερωμένο στον Θεό Απόλλωνα και στον Ασκληπιό, τον πατέρα της Ιατρικής.
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων της και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε και έχει ιδιαίτερα τονωτική δράση στην δομή της τρίχας και την υγεία των μαλλιών. Χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Το τροφοτονωτικό λάδι για τα μαλλιά με 7 πιστοποιημένα βιολογικά έλαια και αιθέριο έλαιο δάφνης της εταιρίας "Olivellenic Organics είναι ένα εξαιρετικό προϊόν τόνωσης και θρέψης, το οποίο χαρίζει στα μαλλιά ζωντάνια, λάμψη και υγεία από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Οδηγίες εφαρμογής: To απλώνετε στα μαλλιά για 15 λεπτά πριν το λούσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα ως μάσκα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για προστασία από τον ήλιο και τη θάλασσα. Πωλείται σε συσκευασία των 100ml.
Δεν περιέχει παραφινέλαιο, βαζελίνη, parabens, προπυλενογλυκόλη και σιλικόνες Πιστοποιημένο από την ICEA. Δεν δοκιμάζεται στα ζώα.

Δείτε επίσης

Χέννα Ξανθιά 200gr Health Trade
€ 9,90   € 6,90
All Hair Types Hair Mask 250ml Aloe Colors
€ 9,90
Μασκα Μαλλιών 200ml OlivAloe
€ 9,00
Hair & Body Mist So Velvet 100ml by Aloe Colors
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή