Χέννα Μαύρη 200gr Health Trade

€ 9,90 € 6,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4890
Είδος Περιποίηση Μαλλιών
Βάρος 200 gr
Barcode 5200700803122
Εταιρεία Health Trade
Προέλευση India
Η Χέννα μαύρη της εταιρίας Health Trade είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό προϊόν, το οποίο πωλείται σε μορφή σκόνης για βαφή κυρίως των μαλλιών, αλλά και για τατουάζ και βαφή δερμάτων και μάλλινων ή άλλων υφασμάτων. Ως βαφή μαλλιών είναι ένας ασφαλής και φυσικός τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι κατασκευασμένη από φυτικές και όχι χημικές χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει τοξικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο, καθώς και για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Η Χέννα μαύρη της Health Trade είναι ιδανική για σκούρα καστανά και μαύρα μαλλιά, όταν θέλετε να τους δώσετε ακόμη πιο σκούρο τόνο. Αφήνει τα μαλλιά ενυδατωμένα, λαμπερά και δυναμώνει τις ρίζες. ΜΗΝ τη χρησιμοποιείτε ποτέ μόνη της σε ξανθά, γκρίζα και λευκά μαλλιά γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε με ένα πράσινο χρώμα στα μαλλιά σας. Για πιο βαθύ και έντονο χρώμα μπορείτε, αντί για νερό, να ανακατέψετε την πούδρα με μαύρο τσάι.

Συμβουλές: Επειδή το αποτέλεσμα εξαρτάται από το φυσικό χρώμα της τρίχας και την υφή της, πριν αποφασίσετε να περάσετε με χέννα όλα τα μαλλιά σας, δοκιμάστε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει σε μία μικρή τούφα. Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, συνεχίστε!
Η φυσική χέννα αναμειγνύεται με χυμό λεμονιού ή νερό για να δώσει μια πηχτή πάστα. Oξειδώνεται με οτιδήποτε μεταλλικό έρθει σε επαφή και γι’ αυτό δεν εφαρμόζεται ποτέ με μεταλλικό εργαλείο αλλά ανακατεύεται μόνο σε πλαστικό δοχείο με πλαστικό ή ξύλινο κουτάλι, σπάτουλα ή πινέλο. Το μείγμα της χέννας πρέπει να ετοιμαστεί 6-12 ώρες πριν το εφαρμόσετε σε καθαρά, στεγνά μαλλιά.
Χρήση:
1. Ετοιμάστε το μείγμα, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Θα χρειαστείτε περίπου 100 γρ. χέννας σε σκόνη για κοντά μαλλιά, 300 γρ. για μαλλιά στο μήκος των ώμων και 500 γρ. για πολύ μακριά μαλλιά. Ρίξτε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ή το νερό ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα.
2. Φορέστε απαραιτήτως γάντια, πάρτε αρκετή ποσότητα πάστας με τα χέρια σας και ξεκινήστε την εφαρμογή από το πίσω μέρος του κεφαλιού, προχωρώντας σταδιακά προς την κορυφή. Σιγουρευτείτε ότι η χέννα εισχωρεί σε κάθε τούφα κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλα.
3. Όταν τελειώσετε την εφαρμογή σε όλα τα μαλλιά, περάστε μια πλαστική μεμβράνη ή σακούλα στο κεφάλι σας. Η ζέστη που δημιουργείται βοηθά τη χέννα να εισχωρήσει καλύτερα. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε αμέσως την επιδερμίδα γύρω από τα μαλλιά σας για να αποφύγετε λεκέδες.
4. Περιμένετε 2-4 ώρες, ανάλογα με πόσο έντονο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα. Ξεβγάλετε διεξοδικά με χλιαρό νερό και λουστείτε με το συνηθισμένο σας σαμπουάν.

Η λέξη henna προέρχεται από την αραβική ονομασία για το φυτό Lawsonia Inermis, φυτό αυτοφυές στη Β. Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία, το οποίο φτάνει μέχρι και τα 6 μέτρα ύψος. Τη συναντάμε, ωστόσο, με διαφορετικά ονόματα σε πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Η χέννα χρησιμοποιούνταν από γυναίκες και άνδρες για να βάψουν τα μαλλιά ή τα γένια τους, αλλά και να στολίσουν με σχέδια την επιδερμίδα τους σε εορτασμούς, σε γάμους και θρησκευτικές τελετές στην ανατολική Μεσόγειο από την Εποχή του Oρείχαλκου. Στην Αίγυπτο, μαρτυρίες για τη χρήση της χέννας ως βαφή μαλλιών και φαρμακευτικό βότανο σώζονται από το 16 αιώνα π.Χ. (Πάπυρος Ebers), ενώ στη Συρία από το 14ο αιώνα π.Χ. Στη Σαντορίνη έχουν βρεθεί τοιχογραφίες που μαρτυρούν τη χρήση της χέννας πριν από τη θρυλική έκρηξη του ηφαιστείου της, το 1680 π.Χ., ενώ πολλά αγαλματίδια νεαρών γυναικών που σώζονται από διάφορες περιοχές της Μεσογείου (για την περίοδο 1500-500 π.Χ.), παριστάνονται με υπερυψωμένα χέρια και πάνω τους σχέδια ανάλογα με τεχνικές της χέννας .Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στη δυτική Ινδία, στο Πακιστάν, στο Μαρόκο, στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στη Λιβύη.
Επιστροφή στην κορυφή