Παραδοσιακή βιολογική κεραλοιφή Olivellenic 30ml

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4372
Είδος Κηραλοιφές / Περιποίηση Προσώπου
Βάρος 30 ml
Προέλευση Hellas
Barcode 5205544000911
Εταιρεία Olivellenic
Παραδοσιακή κεραλοιφή με πιστοποιημένο βιολογικό κερί μέλισσας, λάδι ελιάς, λάδανο, βάλσαμο, τζοτζόμπα, πρόπολη & αιθέριο έλαιο γερανιού.
Η χρήση το κεριού της μέλισσας είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Ο Οδυσσέας στο νησί των Σειρήνων βούλωσε τα αυτιά των συντρόφων του με κερί, προκειμένου να μην μαγευτούν από το τραγούδι τους, ενώ το τελευταίο εύρημα είναι ένα σφράγισμα σε δόντι απολιθώματος, ηλικίας 6.500 χρόνων. Το μελισσοκέρι έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό, χαρίζοντας στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία. Εμπεριέχει αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ουσίες και ως εκ τούτου παρουσιάζει σημαντική θεραπευτική δράση, ιδιαίτερα στις επιδερμίδες που εμφανίζουν ακμή, εξανθήματα, εκζέματα και κάθε είδους δερματοπάθεια.
Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, τρέφει το δέρμα, ενισχύει την ελαστικότητα, καταπολεμά τη γήρανση και αναπληρώνει τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.
Η αλαδανιά ανήκει στην οικογένεια των Κιστοειδών (Cistaceae). Είναι γνωστή με τις ονομασίες λάδανο, αλάδανο, αλυταριά, ήμερη κουνουκλιά κλπ. Είναι πολυετής θάμνος, που φτάνει το ένα μέτρο και αναπτύσσεται σε ξηρές, πετρώδεις περιοχές. Τα άνθη του φυτού είναι μεγάλα, με ζωηρό ρόδινο χρώμα. Τα φύλλα του έχουν σχήμα ωοειδές - λογχοειδές, είναι πράσινα με κυματιστές άκρες και έχουν επάνω τους αδενώδεις τρίχες, που κατά τον Ιούνιο - Ιούλιο εκκρίνουν μία κομμεορητίνη, η οποία ονομάζεται λάδανο. Η ρητίνη αυτή παρουσιάζει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση και έχει έντονο άρωμα και δυνατή γεύση βάλσαμου.
Ο Ηρόδοτος και όλοι οι μεταγενέστεροι Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι προέρχεται από τη σημιτική «ladan» και σημαίνει το εκκριματώδες φυτό. Τα φύλλα της λαδανιάς έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε άλλο φυτό στην Ευρώπη, ουσίες με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών.

Το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, φυτό από το οποίο προέρχεται το βάλσαμόλαδο (βάλσαμο), είναι μια χαμηλή πολυετής πόα με ελαφρά ξυλώδη κλαδιά και κατακίτρινα λουλούδια που ανθίζουν στις κορφές του από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Οι ιδιότητες του το κατατάσσουν σε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα για τον άνθρωπο. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των πληγών μετά από τις μάχες. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων και εγκαυμάτων.

Η πρόπολη, κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες, προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και στη συνέχεια εμπλουτίζεται από αυτές με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί» (λόγω του χρώματος της που είναι σκούρο καφέ). Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Η πρόπολη έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ η αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική της δράση βοηθά δραστικά στην αναγέννηση των ιστών.

Το έλαιο jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.. Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι ότι ομοιάζει στο φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας, και γι’ αυτόν το λόγο, μπορεί και εισχωρεί σε αυτήν ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. Επίσης βοηθάει στην επούλωση της ακμής.

Γεράνι: Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Geranium robertianum (Γεράνιο το ροβερτιανό). Ανήκει στην οικογένεια των Γερανιϊδών. Είναι μονοετές ή διετές φυτό που συναντούμε σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. Είναι κοινό σε βραχώδη εδάφη, παλιούς τοίχους, χαράδρες και παρυφές δασών. Τα φύλλα του θεωρείται ότι έχουν εξαιρετική επουλωτική δράση, ενώ το αιθέριο έλαιό του ισχυρή στυπτική, αντιγηραντική αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση. Λίγες σταγόνες ελαίου μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διάφορων δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, στίγματα, λιπαρότητα, ρυτίδες, πληγές, μελανιές, οιδήματα. Ιδανικό για τις μεικτές επιδερμίδες.

Η παραδοσιακή κεραλοιφή της εταιρίας Olivellenic Organics με πιστοποιημένο βιολογικό κερί μέλισσας, λάδι ελιάς, λάδανο, βάλσαμο, τζοτζόμπα, πρόπολη & αιθέριο έλαιο γερανιού είναι βασισμένη σε πανάρχαια συνταγή. Ιδανική για την επούλωση εγκαυμάτων και εκδορών. Κατάλληλη για την αντιμετώπιση σκασμένων χειλιών, ερεθισμών, συγκαμάτων και γενικά δερματολογικών προβλημάτων. Τα έξι θεραπευτικά έλαια που περιέχει, αναπλάθουν, ενυδατώνουν και τρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της απαλότητα και ελαστικότητα. Ιδανική για όλες τις επιδερμίδες. Πωλείται σε συσκευασία των 30 ml.

Δείτε επίσης

Κηραλοιφή με Ευκάλυπτο Laurus Nobilis
€ 12,90
Η Κηραλοιφή Της Ελιάς
€ 6,90
Κεραλοιφή για Λειχήνες 40ml Disoline Elixirio
€ 9,00
Επιστροφή στην κορυφή