Κηραλοιφή με μέλι αγριοβελανιδιάς και πρόπολη από την Melira

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4597
Είδος Κηραλοιφές
Βάρος 40 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Melira
Η δρυς η έμμισχος (λατ. Quercus robur) ή αγριοβελανιδιά φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα και σχηματίζει μεγάλα δάση στις περιοχές της Βορείου και Kεντρικής Ευρώπης. Ο κορμός της έχει χρώμα γκριζωπό ή σκούρο γκρίζο και ο φλοιός βαθιές ρωγμές. Τα φύλλα της αναπτύσσονται μαζί με τα άνθη, είναι ενωμένα, λεία και έχουν ακανόνιστους λοβούς. Τα βαλανίδια έχουν χαρακτηριστικό μακρύ ποδίσκο. Στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλές ορεινές περιοχές και σε υψόμετρο από 800-1000 μέτρα. Είναι γνωστή και με τις ονομασίες ρουπάκι, ρένια και ροτούκι.

Το μέλι της αγριοβελανιδιάς έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αντιοξειδωτικό μέλι στην Ελλάδα. Είναι σκουρόχρωμο με ιδιαίτερο άρωμα και πλούσια, μεστή γεύση, αν και δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων στη σύστασή του. Είναι μέλι εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής αξίας, καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες μέταλλα – ιχνοστοιχεία, όπως κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο που τονώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει στις διαταραχές του γαστρικού συστήματος, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, και την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων

Η πρόπολη, κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες, προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και στη συνέχεια εμπλουτίζεται από αυτές με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί» (λόγω του χρώματος της που είναι σκούρο καφέ). Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Η πρόπολη έχει αντιμυκητιακές, αντι-ιικές, αντιπαρασιτικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιότητες, ενώ η αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική της δράση βοηθά δραστικά στην αναγέννηση των ιστών. Εξαιτίας όλων αυτών των χαρακτηριστικών χαρακτηρίζεται - και δικαίως- ως το πιο ισχυρό αντιβιοτικό της φύσης.

Οι κεραλοιφές ήταν οι πρώτες κρέμες ομορφιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα. Έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα εξαιτίας των ευεργετικών θεραπευτικών στοιχείων των συστατικών τους.

Η εταιρία MELIRA διαθέτει 8 διαφορετικούς τύπους κεραλοιφής, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με μονοποικιλιακά μέλια και εκχυλίσματα βοτάνων ή έλαια φρούτων, προϊόντα πολύτιμα για την ίαση, την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Οι 8 τύποι είναι:
Με μέλι γλυκάνισου και γιασεμί.
Με μέλι θυμαρίσιο και χαμομήλι.
Με μέλι ευκαλύπτου και αλόη.
Με μέλι πορτοκαλιάς και μάνγκο.
Με μέλι αγριοβελανιδιάς και πρόπολη.
Με μέλι θυμαρίσιο και φράουλα.
Με μέλι ερείκης και βατόμουρο.
Με μέλι καστανιάς και ρίγανη.

ΧΡΗΣΗ:
Η Κεραλοιφή MELIRA είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν περιποίησης σώματος καθώς διαθέτει καλλυντική, αλλά και θεραπευτική δράση. Ενδείκνυται για σκασμένα χείλη, φτέρνες, αγκώνες, γόνατα, χέρια, πετσάκια νυχιών. Είναι ιδανική για χρήση μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, καθώς καταπραΰνει αποτελεσματικά την ερεθισμένη επιδερμίδα. Επίσης, είναι κατάλληλη για εγκαύματα, ερεθισμούς, έλκη, πληγές, λειχήνες, μυκητιάσεις, ξηροδερμία, καθώς και για δυσμορφίες του δέρματος, όπως, ουλές, κάλους ποδιών, σκασμένο δέρμα.

Η ελληνική ευβοϊκή εταιρία Melira, με λογότυπο το τετράδραχμο της Εφέσου, το οποίο απεικονίζει τη μέλισσα, που από τον 4ο αιώνα π.Χ. λατρευόταν ως θεότητα και η μελισσοκομία ήταν διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού κόσμου, αξιοποιώντας τη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειας που ξεκινάει από το 1935 και με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου πλέον, τεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι, τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την υψηλή τους ποιότητα στις εγχώριες αλλά και στις ξένες αγορές.

Η εταιρία πλέον έχει προχωρήσει και στην παραγωγή φυσικών βιολογικών καλλυντικών, ενώ εξειδικεύεται στη δημιουργία παραδοσιακών κεραλοιφών που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού με το βιολογικό ελαιόλαδο, το αγνό μελισσοκέρι, την πρόπολη και φρέσκα, ευωδιαστά βότανα της ελληνικής φύσης.
Το μελισσοκέρι περιέχει 300 περίπου ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα συστατικά του ελαιολάδου και της πρόπολης, φτιάχνουν ένα μείγμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, που τρέφει και τονώνει την ελαστικότητά του δέρματος και έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντισηπτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.
Επιστροφή στην κορυφή