Πορτοκάλι Ζεόλιθος NGC by Elen

€ 4,50 € 3,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2853
Είδος Σαπούνια
Προέλευση Hellas
Βάρος 100 gr
Ο συνδυασμός Πορτοκαλιού (ξύσμα, χυμός και αιθέριο έλαιο) και Ζεόλιθου προσδίδει σε αυτό το χειροποίητο σαπούνι εκπληκτικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα σαπούνι κατάλληλο για τη φροντίδα τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και άτονες επιδερμίδες.

Το αιθέριο έλαιο του Πορτοκαλιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, τη νευρικότητας και της έντασης. Επίσης θεωρείται έντονα απολυμαντικό και αντιβακτηριακό. Ιδανικό για την χαλάρωση και ανανέωση πνεύματος και σώματος μετά από μία έντονη και κουραστική ημέρα. Το γλυκό του άρωμα προσφέρει αίσθηση θαλπωρής και φρεσκάδας.

Ο χυμός και το ξύσμα του ποσρτοκαλιού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C. Η Βιταμίνη C - όταν χρησιμοποιείται τοπικά - φαίνεται να βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει καθώς η χρήση της θεωρείται πως αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για το λόγο αυτό θα τη βρείτε σε πάρα πολλά αντιρυτιδικά καλλυντικά. Η Βιταμίνη C προστατεύει από την ακτινοβολία UV και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται επίσης ως φυσικό ενισχυτικό αντηλιακών προϊόντων. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Βιταμίνης C είναι πως αποδεικνύεται συχνά αποτελεσματική στην μείωση δυσχρωμιών της επιδερμίδας (μαύρα στίγματα, πανάδες κ.ο.κ.). Θεωρείται πως έχει "λευκαντική" δράση όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Τέλος, η χρήση της Βιταμίνης C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (hydroxyl radical) παρουσιάζοντας έτσι αντιοξειδοτική δράση.

O ζεόλιθος είναι ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Πρόκειται για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει την επιδερμίδα δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Ουσιαστικά λειτουργεί ως προϊόν αποτοξίνωσης της επιδερμίδας (detox). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο Ζεόλιθος φαίνεται να προστατεύει το pH της επιδερμίδας, διατηρώντας το σε "ιδανικά" επίπεδα (μεταξύ 7,35 και 7,45).

Το χειροποίητο σαπούνι με Πορτοκάλι και Ζεόλιθο αποτελεί μία δημιουργία της Ελληνικής βιοτεχνίας Ελεν "Γη, Φως, Υδωρ".

Αν θέλετε να μάθετε να παρασκευάζετε τα δικά σας πολύτιμα σαπούνια γλυκερίνης, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το σεμινάριο SENSITIES με τίτλο Σαπούνια Γλυκερίνης.
Επιστροφή στην κορυφή