Κάλαμος - Άκορος (Sweet Flag) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2083
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Ονομασία acorus calamus
Εταιρεία Nature & Body
O Καλαμος (Acorus Calamus) είναι ένα ψηλό πολυετές φυτό το οποίο προέρχεται από την Ινδία, αλλά σήμερα το βρίσκουμε σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου - σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία και την Αυστραλία. Χαρακτηριστικό του Κάλαμου είναι το ευχάριστο άρωμα (θυμίζει μανταρίνι) των φύλλων και της ρίζας του. Λόγω ακριβώς της ιδιότητας του αυτής ο Κάλαμος χρησιμοποιείται στην βιομηχανία παρασκευής αρωμάτων και αποτελεί πολύ σημαντικό φυτό για το διεθνές εμπόριο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.

Ως βότανο, ο Κάλαμος έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Στην αρχαία Αίγυπτο η ρίζα του φυτού χρησιμοποιούνταν ως αφροδισιακό, ενώ οι ινδιάνοι Dacota το χρησιμοποιούσαν κατά του φόβου της μάχης. Στην Ayuverda είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βότανο το οποίο προτείνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - θεωρείται πως βοηθάει στην καλή λειτουργία του συκωτιού.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο Καλαμος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών. Η λήψη του διεγείρει τους σιελογόνους αδένες και την παραγωγή στομαχικών υγρών, αντιμετωπίζοντας έτσι μία σειρά προβλημάτων όπως είναι η δυσπεψία, η γαστρίτιδα, ο τυμπανισμός (φούσκωμα), η καούρα, η "αεροφαγία" και η "ξινίλα". Θεωρείται πως καταπολεμά τα παράσιτα του εντέρου και πως έχει διουρητικές ιδιότητες.

Οι βοτανοθεραπευτές προτείνουν να λαμβάνονται 3 κουταλιές ψιλοκομμένου βοτάνου την ημέρα σε 2 δόσεις (πρωί και βράδυ). Για να παρασκευαστεί το αφέψημα προσθέτουμε τις 3 κουταλιές του βοτάνου σε 1 λίτρο νερού και βράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3. Δεν μπορεί να φυλαχθεί μεγαλύτερη ποσότητα - πρέπει να παρασκευάζεται κάθε ημέρα - καθώς η μυρωδιά του γίνεται δυσάρεστη.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Γαιδουράγκαθο (Milk Thistle) 100gr carduus marianus
€ 3,90
Νεπέτα (Catnip) 100gr nepeta cataria
€ 5,90
Καλέντουλα Βιολογική 30gr Grizo Prasino calendula officinalis
€ 7,00
Μηδική (Alfalfa) 1Kg Medicago sativa
€ 41,30
Γαιδουράγκαθο Βιολογικό 40gr Health Trade carduus marianus
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή