Σκροφουλάρια 100gr

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2116
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία scrophularia nodosa
Η Σκροφουλάρια (Scrophularia nodosa), είναι ένα από τα περίπου 200 φυτά της οικογένειας Scrophulariaceae. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στις εύκρατες περιοχές ολόκληρου του Βορείου Ημισφαιρίου (πλην της Βόρειας Αμερικής). Μπορεί να φτάσει σε ύψος ως και τα 150εκ. και χρειάζεται υγρασία προκειμένου να αναπτυχθεί - για αυτό το λόγο, άλλωστε, στην Ελλάδα συναντάμε τη Σκροφουλάρια μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Λακωνία και την Κεφαλλονιά.

Η Σκροφουλάρια (γνωστή και ως βρωμόχορτο, βρωμοσάκι ή χελώνη) έχει πάρει το όνομα της από τη λέξη Scrofula - μία μορφή φυματίωσης (χελώνια) την οποία θεωρήθηκε πως καταπολεμά (κυρίως λόγω της εμφάνισης της ρίζας της). Στην Ευρώπη, η Σκροφουλάρια έγινε ευρέως γνωστή τον 17ο αιώνα, λόγω του γεγονότος πως αποτέλεσε τροφή κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης La Rochelle (για 14 μήνες) από τις δυνάμεις του Cardinal Richelieu. Παρόλα αυτά, η Σκροφουλάρια χρησιμοποιείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Στη Κινέζικη παραδοσιακή ιατρική λ.χ. το συγκεκριμένο βοτανο αποτελεί τονωτικό του Yin.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Σκροφουλάρια χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό (detoxification of the body). Αυτό έχει ως συνέπεια η Σκροφουλάρια να θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση χρόνιων και σοβαρών δερματικών παθήσεων, όπως είναι η ακμή, η ψωρίαση και τα εκζέματα. Η ευεργετική δράση της Σκροφουλάριας στις περιπτώσεις αυτές, θεωρείται πως οφείλεται στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των συστατικών της. Όταν η Σκροφουλάρια χρησιμοποιείται εξωτερικά (ως αλοιφή), τότε θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και του έρπητα.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η Σκροφουλάρια μπορεί να γίνει αφέψημα αν την αφήσετε σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε περίπου 10-20γρ. αποξηραμένου βοτάνου για 1 λίτρο νερού). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Σκροφουλάριας την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα). Η Σκροφουλάρια δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με υπέρταση.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Σκροφουλάριας που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο (Devil's Claw) 100gr Harpagophytum Procumbens
€ 6,90
Γκουαράνα - Σκόνη (Guarana) 1Kg Paullinia cupan
€ 90,30
Αμαμελίδα (Wiitch Hazel) 100gr Hamamelis virginiana
€ 8,90
Αγριάδα (Couch Grass) 100gr Elymus repens
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή