Ταραξάκο Βάμμα (Dandelion) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2118
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία taraxacum officinale
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901463
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Ταραξακο (Taraxacum officinale) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Ταραξακο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Ταραξακο χρησιμοποιείται για ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων υγείας, καθώς φαίνεται να έχει πραγματικά θαυμαστές ιδιότητες. Μία από τις σημαντικές ωφέλειες που του αποδίδονται, είναι η δυνατότητα που παρουσιάζει στο τομέα της αποτοξίνωσης του οργανισμού. Το Ταραξάκο φαίνεται πως καθαρίζει αποτελεσματικά το αίμα και τους ιστούς από τις βλαβερές τοξίνες που συγκεντώνονται στο σώμα - ιδιότητα πολύ σημαντική στις περιπτώσεις δερματοπαθειών.

Το βότανο είναι διουρητικό και καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα, σε αντίθεση όμως με άλλα διουρητικά βότανα δεν αποστερεί τον οργανισμό από το κάλιο - η μεγάλη ποσότητα κάλιου που περιέχει αναπληρώνει τις απώλειες του οργανισμού. Υποστηρίζεται πως το Ταραξακο υποβοηθά την αύξηση της ροής της χολής και διεγείρει τόσο το συκώτι όσο και τη χοληδόχο (ιδιότητα που πολλοί υποστηρίζουν πως οφείλεται στην ουσία Ταραξίνη που περιέχει). Το βοτανο φαίνεται να έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση και σύμφωνα με Κινέζους βοτανοθεραπευτές ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό ακόμη και σε πολύ "ισχυρά" βακτήρια (περιπτώσεις πνευμονιών, διφθερίτιδας, σταφυλόκοκκου κτλ.). Υπάρχουν αναφορές πως η κατανάλωση Ταραξάκο μειώνει τη χοληστερίνη, βελτιώνει τη λειτουργία των αδένων, συμβάλει στη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος και έχει θετική επίδραση σε όλες τις παθήσεις του συκωτιού. Το Ταραξάκο φέρεται να είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη τόνωση, αποτοξίνωση και ρύθμιση των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body scrophularia nodosa
€ 8,90
Κατουάμπα Βάμμα (Catuaba) 50ml Nature & Body Erythroxylum Catuaba
€ 14,90
Λάμιο Βάμμα (Deadnettle) 50ml Nature & Body lamium album
€ 8,90   € 6,90
Αψιθιά-Αρτεμισία (Mugwort) Βάμμα 50ml Nature & Body Artemisia Vulgaris
€ 11,90
Φραγκάρια Βάμμα (Strawberry) 50ml Nature & Body Fragaria vesca
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή