Τζίνσενγκ Πάναξ Βάμμα (Ginseng Chinese) 50ml Nature & Body

€ 19,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2121
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία panax ginseng
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Τζινσενγκ (Panax ginseng) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Τζινσενγκ. Το Τζινσενγκ είναι ένα από τα λίγα βότανα για τα οποία έχουν γίνει εκατοντάδες, συστηματικές επιστημονικές έρευνες. Από πάρα πολλούς βοτανοθεραπευτές και ερευνητές, το Ginseng θεωρείται σήμερα "ο βασιλιάς των τονωτικών" του φυτικού βασιλείου. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Ginseng χρησιμοποιείται κατά της σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης. Έτσι, θεωρείται κατάλληλο τόσο για την αντιμετώπιση της φυσικής αδυναμίας και εξάντλησης, όσο και σε περιπτώσεις έντονου άγχους και κατάθλιψης ή σε περιπτώσεις ιδιαίτερα έντονου συναισθηματικού στρες, διανοητικού στρες και νευρικής υπερκόπωσης. Το Ginseng αποτελεί, σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, ισχυρό διεγερτικό του οργανισμού καθώς χρησιμοποιείται ακόμη και από αθλητές για τη βελτίωση της απόδοσης τους. Θεωρείται πως βελτιώνει αισθητά τη "ζωντάνια", καθώς ενισχύει ολόκληρο τον οργανισμό - είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ανάρρωσης ασθενών καθώς και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων που αισθάνονται πτώση της ζωτικότητας τους. Το Τζινσενγκ - μέσα στα πλαίσια της γενικότερης "αναζωογόνησης" του οργανισμού - θεωρείται πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών (τόσο σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, όσο και σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερματισης).

Σε συνδυασμό συνήθως με άλλα βοτανα, το Ginseng θεωρείται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ασθενειών της καρδιάς, των νεφρών και του κυκλοφορικού συστήματος. Γενικά το Τζινσενγκ, λόγω της υψηλής τονωτικής του δράσης, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα και προτείνεται από πολλούς Βοτανοθεραπευτές σε κάθε τύπου θεραπεία. Θεωρείται πως το συγκεκριμένο βοτανο "δεν θεραπεύει αλλά τονώνει" - χρειάζεται σε όλες τις θεραπείες όμως, ο οργανισμός να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται για να αυξηθούν οι πιθανότητες θεραπείας του.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Γλήχωμα Βάμμα (Ground Ivy) 50ml Nature & Body glechoma hederacea
€ 11,90
Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body Withania Somnifera
€ 14,90
Πασιφλώρα Βάμμα (Passion) 50ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 11,90
Σημύδα Βάμμα (White Birch) 50ml Nature & Body betoula alba
€ 11,90
Γκίνγκο Μπιλόμπα Βάμμα (Ginkgo) 50ml Nature & Body Ginkgo Billoba
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή