Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2132
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Solidago virgaurea
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Χρυσόβεργας (Solidago Virgaurea) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Χρυσοβεργα (ή Σολιντάγκο). Στην σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Σολιντάγκο θεωρείται ότι είναι ένα ασφαλές βότανο για πολλές και διάφορες ασθένειες. Οι θεραπευτές εκτιμούν ότι δρα ως αντικαταρροϊκό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, άφυσο, εφιδρωτικό, ελαφρό διουρητικό, αντιπυρετικό και τονωτικό. Η θεωρούμενη ικανότητα του Σολιντάγκο, να ενεργεί ως ήπιο διουρητικό και να ευνοεί την απώλεια νερού από το σώμα χωρίς να διαταράσσει τους ηλεκτρολύτες όπως κάνουν τα διουρητικά, το καθιστά εξαιρετικό βότανο για τη θεραπεία φλεγμονών του ουροποιητικού και την πρόληψη ή την αφαίρεση πέτρας από τους νεφρούς. Παράλληλα θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους της πλάτης που παρουσιάζονται σε αυτές τις παθήσεις. Εργαστηριακές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το βότανο συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής και ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η στυπτική ιδιότητα του φυτού το κάνει χρήσιμο ως αιμοστατικό σε πληγές που αιμορραγούν. Η ερυθρίνη που περιέχει δρα εναντίον της αιμορραγίας των τριχοειδών και τα φαινολικά γλυκοσίδια δρουν ως αντιφλεγμονώδη. Η επουλωτική του δράση είναι πολύτιμη όταν λαμβάνεται εσωτερικά σε προβλήματα ουρικών λοιμώξεων, στη χρόνια καταρροή, τις δερματικές νόσους, τη γρίπη, τον επίμονο βήχα και τις πέτρες σε ουροδόχο κύστη και νεφρούς. Σε τοπικές εφαρμογές καταπλάσματα από χρυσόβεργα βοηθούν την επούλωση των πληγών και ανακουφίζουν δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Θεωρείται πως είναι το καλύτερο βότανο για την καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, οξείας ή χρόνιας μορφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα βότανα για την θεραπεία της γρίπης. Οι άφυσες ιδιότητές του το κάνουν πολύτιμο στη θεραπεία της φυσώδους δυσπεψίας. Συνδυάζεται με Γναφάλιο, Εχινάκια, Φυτολάκκα και Βαπτίσια για την καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Λόγω της ήπιας δράσης του το Σολιντάγκο χρησιμοποιείται σε προβλήματα γαστρεντερίτιδας των παιδιών. Οι σαπωνίνες που περιέχει έχουν αντιμυκητιακή δράση και ενεργούν εναντίον ενός μύκητα που ευθύνεται για τις στοματικές άφθες. Είναι πολύ καλό για πλύσεις στόματος σε προβλήματα άφθων ή στοματίτιδας καθώς και σε πρόβλημα λαρυγγίτιδας ή φαρυγγίτιδας.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Αστράγαλος Βάμμα (Astragalus) 50ml Nature & Body Astragalus Membranaceus
€ 11,90
Ελιά Βάμμα (Olive) 50ml Nature & Body olea europaea
€ 8,90
Σερενόα-Παλμετο Βάμμα (Saw Palmetto) 50ml Nature & Body serenoa repens
€ 14,90
Κανέλα Βάμμα (Cinnamon) 50ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή