Βασιλικός Πολτός Sant Organics 10gr

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2119
Είδος Προϊόντα Μέλισσας
Προέλευση Hellas
Βάρος 10 gr
Ο Βασιλικος Πολτος είναι γνωστός από την Αρχαιότητα αφού σύμφωνα με τη μυθολογία μας, αποτελούσε βασικό συστατικό της Αμβροσίας - της τροφής που χάριζε την αθανασία στους Ολύμπιους Θεούς. Παρόλα αυτά, ο Βασιλικός Πολτός άρχισε να τραβάει τη προσοχή και να γίνεται ευρύτερα γνωστός μετά το 1954. Εκείνη τη περίοδο, ο πάπας Πίος ο 12ος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά γηρατειά - είχε πλέον φτάσει στην ηλικία των 80 ετών. Αν και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν, εντούτοις καμία θεραπευτική αγωγή δεν είχε αποτέλεσμα. Τότε ο πάπας ξεκίνησε μία ειδική θεραπεία που στηριζόταν στη κατανάλωση Βασιλικού Πολτού. Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες ανέκαμψε μυστηριωδώς. Ο ίδιος μάλιστα - 4 χρόνια αργότερα (1958) και απολαμβάνοντας άκρας υγείας - ισχυρίστηκε πως "ο Βασιλικος Πολτος είναι η τροφή που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, για να είναι πάντοτε υγιής και χαρούμενος". Από τότε και μέσα σε μόλις 50 χρόνια, ο Βασιλικός Πολτός έγινε παγκόσμια γνωστός ως μία από τις "θαυματουργές" τροφές της φύσης.

Ο Βασιλικός Πολτός είναι μία άσπρη (ελαφρώς κίτρινη μετά από μικρό διάστημα) κρεμώδης ουσία, με ιδιαίτερη μυρωδιά και πικρή γεύση, η οποία εκκρίνεται από τους αδένες των νεαρών εργατριών μελισσών. Αποτελεί τη τροφή τη Βασίλισσας της κυψέλης σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής της. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Βασίλισσα των μελισσών είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος από μία εργάτρια-μέλισσα, ενώ ζει 4-5 χρόνια, σε αντίθεση με τις εργάτριες που ζουν μόλις 30-45 ημέρες.

Τα κύρια συστατικά του Βασιλικού Πολτού είναι το νερό, οι πρωτεΐνες, τα σάκχαρα (φρουκτόζη και γλυκόζη), τα λιπίδια (κυρίως 10-υδροξυτρανσδεκενοϊκό οξύ) και τα μεταλλικά άλατα (Κάλιο, Ασβέστιο, Νάτριο, Ψευδάργυρος, Σίδηρος, Χαλκός και Μαγγάνιο) . Ο Βασιλικος Πολτός είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες (A, C, D, Β1, Β2, Β3, Β4, Β5, Β6, Β7, Β8, Β9, Β12 και Ε).

Ο Βασιλικός Πολτός αποτελεί αντικείμενο εργαστηριακών ερευνών εδώ και λίγα μόλις χρόνια. Οι ευεργετικές ιδιότητες του δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς και είναι αρκετά αποσπασματικές. Παρόλα αυτά, με βάση κάποια αρχικά στοιχεία, ο Βασιλικός Πολτός πιθανολογείται να έχει θετική επίδραση σε μία μεγάλη σειρά θεμάτων υγείας. Έτσι αναφέρεται πως ενδεχομένως να συμβάλει στην σωματική ανάπτυξη και στη μακροζωία. Στην αύξηση της σωματικής και πνευματικής δύναμης, στη τόνωση της μνήμης και στη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης. Στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και στην καταπολέμηση εσωτερικών ανωμαλιών. Στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης, της κόπωσης, της υπέρτασης και των πονοκεφάλων. Θεωρείται ακόμη πως ενδεχομένως να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και να έχει θετική επίδραση σε περιπτώσεις διαβήτη, όπως και σε περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων. Γενικά, ο Βασιλικός Πολτός θεωρείται από πολλούς πως αποτελεί μία "υπερτροφή" (Superfood) η οποία βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της νεότητας και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες.

Ο Βασιλικός Πολτός δεν είναι φάρμακο, αλλά συμπλήρωμα διατροφής. Η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή. Η ημερήσια δόση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι λ.χ. η ηλικία. Γενικά στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται η λήψη περίπου 1/2 γραμμαρίου την ημέρα και όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών (πρέπει να υπάρξει διακοπή τουλάχιστον 10 ημερών προτού να ληφθεί ξανά). Για τα παιδιά η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1/10 του γραμμαρίου. Ο Βασιλικός Πολτός ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργία (εξανθήματα κατά κύριο λόγο) σε ένα μικρό μερίδιο των καταναλωτών. Άτομα που είναι αλλεργικά στο μέλι και τη γύρη, καθώς και άτομα που υποφέρουν από άσθμα θα πρέπει να αποφεύγουν τη κατανάλωση του.

Ο Βασιλικός Πολτός που σας προσφέρουν τα Sensities είναι πολύ υψηλής ποιότητας και προσφέρεται σε εξαιρετική τιμή. Είναι πάντοτε φρέσκος - δεν παραμένει στη κατάψυξη για πολλούς μήνες, όπως συμβαίνει με αναρίθμητα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα και η εταιρία παραγωγής του, ασχολείται με το Βασιλικό Πολτό για πάνω από 100 χρόνια (από το 1909). Μπορεί να διατηρηθεί στη ψύξη από 6-12 μήνες.

Ο Βασιλικός Πολτός δεν αποστέλεται με τα ΕΛ.ΤΑ., καθώς ενδέχεται να αλλοιωθεί (ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες). Τα Sensities παραδίδουν τις παραγγελίες που περιέχουν Βασιλικό Πολτό στην εταιρία Courier μετά τις 19:00 το απόγευμα (διατηρείται ως εκείνη την ώρα στις αποθήκες μας σε συνθήκες ψύξης).

Δείτε επίσης

Πρόπολη Σπρέι με Μέλι 20ml για Παιδιά Apipharm
€ 16,40   € 13,90
Lipcare με πρόπολη 5.5ml by My Bee
€ 4,90
Σαμπουάν Πρόπολης 220ml by My Bee
€ 12,90
Πρόπολη στοματικό Spray 30ml Apipharm
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή