Μιγμα Βαμματων Εχινάκεια, Ευφραζία και Μαρούβιο (Cold Relief) 50ml

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2355
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Το "κοινό κρυολόγημα" αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες "ταλαιπωρίες" - ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα "κρυολογήματα" γίνονται όλο και πιο "επικίνδυνα", καθώς η αδυναμία που παρουσιάζει το ανοσοποιητικό σύστημα ανοίγει "διάπλατα τις πόρτες" σε ιώσεις και λοιμώξεις - οι οποίες εμφανίζονται "ισχυρότερες" κάθε χρόνο.

Το Cold Relief ενισχύει τον οργανισμό στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τα κρυολογήματα. Επιπλέον λειτουργεί ως "ασπίδα προστασίας" όταν καταναλώνεται "προληπτικά", καθώς ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Περιέχει Εχινάκεια, Ευφραζία και Μαρούβιο.

Η Εχινάκεια στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για την τόνωση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Από κλινικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, φαίνεται πως η χρήση της Εχινάκειας έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι η κύρια "άμυνα" του οργανισμού έναντι παθογόνων σωματιδίων που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα. Αν και η ευεργετική δράση της Εχινάκειας οφείλεται σε συνδυασμό συστατικών που περιέχει το φυτό, τελευταία στοιχεία δείχνουν πως οι πολυσακχαρίδες είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι πολυσακχαρίδες παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση στα εναέρια τμήματα του φυτού και όχι στη ρίζα που "παραδοσιακά" χρησιμοποιείται σε διάφορα σκευάσματα. Η Ευφραζία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού. Η εσωτερική χρήση της Ευφραζίας (ρόφημα ή βάμμα) θεωρείται πως ανακουφίζει αποτελεσματικά από την ρινική καταρροή, την ιγμορίτιδα και γενικότερα επιδρά θετικά σε όλες τις συμφορητικές καταστάσεις του αναπνευστικού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που οφείλονται σε αλλεργίες). Το Μαρούβιο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαταραχών του αναπνευστικού και ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Το ενεργό συστατικό μαρουβίνη (marrubiin) είναι εκείνο που θεωρείται πως είναι υπεύθυνο για τις ευεργετικές δράσεις του βοτάνου και στις δύο περιπτώσεις. Η μαρουβίνη έχει την ιδιότητα να μαλακώνει τους μύες των βρόγχων και να προκαλεί τη παραγωγή και αποβολή φλέγματος. Με το τρόπο αυτό το Μαρούβιο συμβάλει στην αντιμετώπιση διαταραχών του αναπνευστικού όπως είναι η βρογχίτιδα, τον επίμονο βήχα και το άσθμα. Το γνωστό αντιβηχικό Ricola περιέχει το Μαρούβιο ως βασικό συστατικό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Το Cold Relief προτείνεται να καταναλώνεται καθημερινά, μετά από το πρωινό. Δεν πρέπει να καταναλώνεται - όπως όλα τα βάμματα - κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Αν βρίσκεστε ήδη κάτω από φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη κατανάλωση του.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Νταμιάνα Βάμμα (Damiana) 50ml Nature & Body turnera diffusa
€ 8,90
Λυκίσκος Βάμμα (Hops Glands) 50ml Nature & Body Humulus Lupulus
€ 8,90
Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Αλθαία Βάμμα (Marshmallow) 50ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 8,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή