Φύκια Βάμμα (Bladderwrack) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2453
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Bladderwrack Tincture
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Το βάμμα φυκιών Bladderwrack (Fucus Vesiculosus) προέρχεται από την εμβάπτιση του αποξηραμένου φυκιού Bladderwrack σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του φυτού διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα.

Το Βαμμα φυκιών (Bladderwrack Tincture) προέρχεται από την επεξεργασία φυκιών Bladderwrack που αλιεύονται στα ανοιχτά των Βρετανικών νήσων. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά είδη φυκιών, τα οποία θεωρούνται σήμερα "θησαυροφυλάκιο" ωφέλιμων ενεργών συστατικών. Τα φύκια Bladderwrack περιέχουν πάρα πολλά ιχνοστοιχεία όπως είναι ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το θείο, καθώς και βιταμίνες Α, C, E, K, τις περισσότερες του συμπλέγματος Β και σαλυκιλικό οξύ. Περιέχουν ακόμη μία μεγάλη ποικιλία από δραστικές ουσίες όπως mucilage, fucoidan, algin, mannitol, beta-carotene, zeaxanthin, iodine, bromine και πτητικά έλαια.

Η εσωτερική κατανάλωση των φυκιών Bladderwrack (θα τα βρείτε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής), θεωρείται πως βοηθάει στην αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού και γενικότερα στην ανεπαρκή λήψη Ιωδίου από τον οργανισμό. Η υψηλή περιεκτικότητα των φυκιών Bladderwrack σε ιώδιο, θεωρείται πως διεγείρει τη λειτουργία του θυροειδούς και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, η κατανάλωση φυκιών Bladderwrack θεωρείται πως επιδρά θετικά στη μείωση των φλεγμονών και πόνων της αρθρίτιδας, στη βελτίωση της πέψης, στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και στην απώλεια σωματικού βάρους (όταν αυτό συνδέεται με προβλήματα θυροειδούς).

Το βάμμα Bladderwrack είναι πολύ δραστικό και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1,0ml (20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Bladderwrack παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Πρόπολη Βάμμα 30% 30ml Άξιον Εστί
€ 11,90
Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body uncaria tomentosa
€ 8,90
Εχινάκεια Βάμμα (Coneflower) 50ml Nature & Body echinacea purpurea
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή