Αστράγαλος Βάμμα (Astragalus) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2456
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Astragalus Membranaceus
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Αστράγαλου (Astragalus Membranaceus) προέρχεται από την επεξεργασία της ρίζας του φυτού, το οποίο στη Κίνα είναι γνωστό και ως huang qi (κίτρινη ενέργεια). Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το αποξηραμένο βότανο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, ο Αστράγαλος χρησιμοποιείται κυρίως ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε κλινικές έρευνες που έγιναν πάνω σε άτομα που παρουσιάζουν συχνά κρυολογήματα και έρπη (simplex keratitis), παρατηρήθηκε σαφής βελτίωση στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από τον οργανισμό. Η ευεργετική δράση του Αστράγαλου έχει συνδεθεί με την υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυζαχαρίτες. Το βοτανο θεωρείται ότι είναι ιδανικό για χρήση από άτομα που αισθάνονται ατονία, κόπωση, κρυολογούν συχνά ή βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης. Χρησιμοποιείται συχνά μαζί με το τζινσενγκ ως τονωτικό του οργανισμού.

H ρίζα του Αστράγαλου είναι πλούσια σε μαγνήσιο (1,860ppm) και σε ποτάσσιο (10,000ppm) ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, λινολεϊκό οξυ, μαγγάνιο, χολίνη, μπεταϊνη, ρουματακενίνη και Β-σιστερόλη. Ο Αστραγαλος θεωρείται ότι έχει θετική επίδραση στην αποβολή πύου από τον οργανισμό.

Το βάμμα Αστράγαλου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Νταμιάνα Βάμμα (Damiana) 50ml Nature & Body turnera diffusa
€ 8,90
Σκόρδο Βάμμα (Garlic) 50ml Nature & Body Allium sativum
€ 11,90
Γλήχωμα Βάμμα (Ground Ivy) 50ml Nature & Body glechoma hederacea
€ 11,90
Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Ταραξάκο Βάμμα (Dandelion) 50ml Nature & Body taraxacum officinale
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή