Τσιμιτσιφούγκα Βάμμα (Black Cohosh) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2458
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Cimicifuga Racemosa
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Τσιμιτσιφούγκας (Cimicifuga Racemosa) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο είναι γνωστό και ως βοτρυοειδής κορίανδρος. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Τσιμιτσιφούγκα.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Τσιμιτσιφούγκα χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των πόνων περιόδου, νευρικών, μυϊκών πόνων και της αρθρίτιδας. Η ρίζα της τσιμιτσιφούγκας περιέχει ρητίνη (σιμισιφουγίνη) πικρά τριτερπενικά γλυκοσίδια ρανουνκουλίνη (με την ξήρανση μετατρέπεται σε ανεμωνίνη) σαλικυλικό οξύ, τανίνη και οιστρογόνο συστατικό. Το βότανο δρα ως εμμηναγωγό αντισπασμωδικό εξομαλυντικό και ηρεμιστικό (χάρη στην ανεμωνίνη). Ασκεί ισχυρότατη επίδραση σαν χαλαρωτικό και εξομαλυντικό του γυναίκειου γενετικού συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευεργετικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις επώδυνης ή καθυστερημένης εμμηνορρυσίας. Ανακουφίζει τις κράμπες στις ωοθήκες και στην μήτρα. Είναι ρυθμιστικό της φυσιολογικής ορμονικής δραστηριότητας. Επίσης είναι γνωστή η χρήση του κατά των πονοκεφάλων και του βουητού των αυτιών. Λόγω του σαλικυλικού οξέος που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας, ρευματοειδής αρθρίτιδας, και ισχιαλγίας.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Τσιμιτσιφούγκας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Ιτιά Βάμμα (Willow) 50ml Nature & Body salix alba
€ 14,90
Αγγελική Βάμμα (Angelica) 50ml Nature & Body Angelica Archangelica
€ 8,90
Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body Solidago virgaurea
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή