Τριγωνέλλα Βάμμα (Fenugreek) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2467
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία trigonella foenum- graecum
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Τριγωνελλας (Trigonella foenum-graecum) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο είναι γνωστό και με τις ονομασίες τριγωνίσκος, τήλι, ντηλιλίνα, ντοντιλίνα, στροφύλι, μοσχοσίταρο, τσιμένι. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Τριγωνελα.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Τριγωνελα χρησιμοποιείται για ένα πλήθος παθήσεων. Η Τριγωνέλλα περιέχει εκτός από τις στεροειδείς σαπωνίνες (κυρίως διοσγενίνη ), 30% κολλώδεις ουσίες (πολυσακχαρίτης γαλακτομαννάνης), 20%πρωτεΐνες, χολήνινη, αλκαλοειδή, 8% έλαια, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β και C. Το βότανο δρα ως αποχρεμπτικό, μαλακτικό, τονωτικό και γαλακταγωγό. Είναι χρήσιμο για την τοπική θεραπεία και τη μείωση της φλεγμονής σε καταστάσεις όπως τραύματα, ερεθισμένες πληγές, συρίγγια και όγκοι. Η τριγωνέλλα δρα ως καθαρτικό, λιπαίνει το έντερο, και μειώνει τον πυρετό. Επίσης βοηθά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου του αίματος και σε περιπτώσεις άσθματος και ιγμορίτιδας μειώνοντας τις βλέννες. Η τριγωνέλλα προάγει την παραγωγή γάλακτος στους μαστούς σε θηλάζουσες μητέρες. Θεωρείται καλή για τα μάτια και για φλεγμονές και διαταραχές των πνευμόνων.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Τριγωνέλλας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Αρκτοστάφυλος Βάμμα (Bearberry) 50ml Nature & Body Arctostaphylos Uva-Ursi
€ 8,90
Σημύδα Βάμμα (White Birch) 50ml Nature & Body betoula alba
€ 11,90
Λάμιο Βάμμα (Deadnettle) 50ml Nature & Body lamium album
€ 8,90   € 6,90
Αλχιμήλλη Βάμμα (Ladie's Mantle) 50ml Nature & Body alchemila alpina
€ 11,90
Ύσσωπος Βάμμα (Hyssop) 50ml Nature & Body Hyssopus officinalis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή