Χαμομηλέλαιο (Chamomile) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2488
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Ονομασία matricaria recutita
Βάρος 100 ml
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900442
Προέλευση United Kingdom
To Χαμομηλέλαιο (Chamomile Oil) προκύπτει από την επεξεργασία των ανθών του φυτού Matricaria recutita, το οποίο είναι περισσότερο γνωστό ως Γερμανικό Χαμομήλι. Πρόκειται για ένα λουλούδι πολύ κοινό στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Ως θεραπευτικό βότανο έχει μακρά ιστορία, αφού ήταν γνωστές οι ιδιότητες του από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου και Ελλάδας.

Το χαμομήλι, φαίνεται να έχει διαθέτει τρεις πολύ βασικές ιδιότητες. Θεωρείται αγχολυτικό, αντισπασμωδικό και αντιβακτηριακό. Η τελευταία ιδιότητα του, είναι εκείνη που δίνει στο Χαμομηλέλαιο μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα φυτικά έλαια. Είναι γνωστό πως το χαμομηλέλαιο έχει θετική επίδραση στην ευερέθιστη και πάρα πολύ ξηρή επιδερμίδα (dehydrated). Φαίνεται να καταπολεμά αποτελεσματικά τους παράγοντες που προκαλούν στην επιδερμίδα "φαγούρα", τοπικούς ερεθισμούς και "κοκκινίλες".

Το Χαμομηλέλαιο "ηρεμεί" την ερεθισμένη επιδερμίδα και την προστατεύει από τοπικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις. Θεωρείται ακόμη, πως το Χαμομηλέλαιο συμβάλει στην περιποίηση των κουρασμένων, πονεμένων ή "πιασμένων" μυών καθώς και στην ανακούφιση (με απαλό μασάζ) από τους ρευματικούς πόνους. Χαλαρώνει το σώμα και αντιμετωπίζει το "σφίξιμο" των μυών που αποτελεί αποτέλεσμα του καθημερινού stress.

To Χαμομηλέλαιο αποτελεί πολύτιμο συστατικό για προϊόντα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, για έλαια μασάζ, αλλά και για σαπούνια.

Το Χαμομηλέλαιο που θα βρείτε στα Sensities προέρχεται από την εμβάπτιση αποξηραμένων ανθών χαμομηλιού (βιολογικής καλλιέργειας) σε 100% καθαρό αμυγδαλέλαιο (infusion). Παρασκευάζεται με τη παραδοσιακή "αργή" μέθοδο, καθώς απαιτούνται 6 εβδομάδες για την "ωρίμανση" του. Είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικά συστατικά.

Δείτε επίσης

Αγγούρι (Cucumber) Λάδι 100ml Nature & Body cucumis sativus
€ 23,90   € 18,90
Βερικοκέλαιο 1Lt Nature & Body prunus armeniaca
€ 26,90
Μποράγκο (Borage) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body borago officinalis
€ 9,90
Τσουκνίδα (Nettle) Λάδι 100ml Nature & Body urtica dioica
€ 8,90   € 5,90
Τεϊόδεντρο Λάδι με βιταμίνη Ε100ml Macrovita
€ 17,90
Επιστροφή στην κορυφή