Φύκια (Seaweed) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 9,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2983
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία fucus vesiculosus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901760
Προέλευση United Kingdom
Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες των φυκιών είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην αρχαία Πολυνησία λ.χ. ήταν γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες της θαλάσσιας άλγης η οποία και χρησιμοποιούταν στη περιποίηση πληγών, κοψιμάτων και πρηξιμάτων.

Τα φύκια τύπου Fucus Vesiculosus περιέχουν σημαντικές ποσότητες μεταλλικών ιχνοστοιχείων, λιπαρών οξέων και αντιοξειδοτικών ουσιών. Για το λόγο αυτό το έλαιο φυκιών έχει πάρα πολλές εφαρμογές στη σύγχρονη κοσμετολογία. Από μελέτες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε πως το έλαιο φυκιών καταπολεμά τα ένζυμα που ευθύνονται για τη καταστροφή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα (anti-collagenase properties), ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης.

Το έλαιο Φυκιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ως αντιγηραντικό συστατικό το οποίο διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και "φρέσκια". Λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του (περιέχει algal carotenoids και polyphenols), το εκχύλισμα φυκιών χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης της ακμής και των σοβαρών δερματοπαθειών (έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδα κ.ο.κ.). Το έλαιο φυκιών χρησιμοποιείται εκτεταμένα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε ιώδιο φαίνεται να έχει ευεργετική δράση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το έλαιο Φυκιών που θα βρείτε στα Sensities είναι κατάλληλο για καλλυντική χρήση (cosmetic grade). Είναι προϊόν εκχύλισης φυκιών της οικογένειας Fucus Vesiculosus σε extra παρθένο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης

Καστορέλαιο (Castor Oil) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body ricinus communis
€ 6,90
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) Λάδι 100ml Nature & Body prunus dulcis
€ 2,40
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) Λάδι 30ml Nature & Body hippophae rhamnoides
€ 9,90
Μποράγκο (Borage) Βιολογικό Λάδι 30ml Nature & Body borago officinalis
€ 9,90
Βιταμίνη Ε σε Σιτέλαιο (Vitamin E) 100ml Ancient Wisdom triticum vulgare
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή