Γάλλιο (Cleavers) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1563
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Galium Aparine
To Γάλλιο (Galium Aparine - Cleavers) είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας ως Κολλιτσιδα ή Καβαλλαριά. Πρόκειται για ένα φυτό που προτιμά τα υγρά μέρη και για το λόγο αυτό το βρίσκουμε κοντά στις κοίτες των ποταμών και σε βοσκότοπους. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Παραδοσιακά στην χώρα μας ο λαός χρησιμοποιούσε το βότανο αυτό για περιποίηση πληγών και ελκών καθώς και για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Γάλλιον χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού και ως διεγερτικό του λεμφικού συστήματος. Στη πρώτη περίπτωση, το Γάλλιο θεωρείται ότι μειώνει την κατακράτηση υγρών και χρησιμοποιείται για την απόπλυση άμμου και λίθων στο ουροποιητικό. Η διουρητική του δράση πιστεύεται ότι είναι σημαντική για τον καθαρισμό ολόκληρου του ουροποιητικού σωλήνα και ως εκ τούτου είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ενοχλήσεων που προέρχονται από φλεγμονές στο ουροποιητικό. Στη δεύτερη περίπτωση το Γάλλιον χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικό και ως εξαγνιστικό του αίματος. Διεγείροντας το λεμφικό σύστημα η Κολλιτσιδα ανακουφίζει τους πρησμένους λεμφαδένες. Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Έτσι το Γάλιο θεωρείται ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοτανα για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως είναι η ψωρίαση, τα εκζεματα, η ακμη και η αρθριτιδα - ασθένειες που η θεραπεία τους απαιτεί την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Το Γάλιο, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, θεωρείται ακόμη χρήσιμο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε αυτή του τη δράση συμβάλουν ακόμη περισσότερο η βιταμίνη C, η χλωροφύλλη και τα φλανοειδή που περιέχει.

To Γάλιο περιέχει, εκτός των άλλων, κουμαρίνες, ασπερουλοζίδη, τανίνες και κιτρικό οξύ.

H χρήση της Κολλιτσιδας δεν παρουσιάζει παρενέργειες. Καταναλώνεται ως ρόφημα - προσθέστε 2-3 κουταλιές του βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού και καταναλώστε μέχρι και 3 φορές την ημέρα.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο (Devil's Claw) 100gr Harpagophytum Procumbens
€ 6,90
Ναστούρτιο (Νεροκάρδαμο) 1Kg nasturtium officinale
€ 34,30
Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng) 1Kg Eleutherococcus Senticosus
€ 34,30
Λαπάχο - Πάου ντ' Άρκο (Lapacho) 100gr Tabebuia impetiginosa
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή