Λεόνουρος - Μανοβοτανο (Motherwort) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1598
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία leonurus cardiaca
Ο Λεόνουρος ή Μανοβοτανο (Leonurus cardiaca - motherwort) είναι γνωστό στη χώρα μας και ως "ουρά" ή "αφτί" του λιονταριού. Πρόκειται για φυτό που προέρχεται από την Κεντρική Ασία, αλλά (λόγω της χρησιμότητας του) καλλιεργείται πλέον σε ολόκληρο το πλανήτη. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

O λεόνουρος χρησιμοποιείται στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία κυρίως για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων καθώς και για την ομαλοποίηση της περιόδου. Ο λεόνουρος είναι ένα από τα σημαντικότερα βοτανα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και της ταχυκαρδίας. Υπεύθυνο για την αποτελεσματικότητα του είναι το αλκαλοειδές λεονουρίνη (leonurin), το οποίο διαστέλει τις αρτηρίες (κύριες και δευτερεύουσες) και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Γενικότερα ο λεόνουρος είναι ένα καρδιοτονωτικό που μειώνει τη πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια (με συστηματική χρήση) και το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις που οι καρδιακές διαταραχές οφείλονται σε νευρική υπερένταση και μεγάλο άγχος. Ο λεόνουρος είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός για την ομαλοποίηση της περιόδου (ειδικά σε περιπτώσεις που η ροή του αίματος είναι ανεπαρκής ή έχει καθυστερήσει η περίοδος) και την αντιμετώπιση της αμηνόρροιας και δυσμηνόρροιας. Το συστατικό που θεωρείται υπεύθυνο για την αποτελεσματικότητα του λεόνουρου στην ομαλοποίηση της περιόδου είναι το γλυκοζίδιο λεονουρινίνη (leonurinine)

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Γερμανική επιτροπή Ε έχει εγκρίνει τη κατανάλωση του λεόνουρου για την αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού.

Ο Λεόνουρος περιέχει, εκτός των άλλων, φλαβονοειδή (rutin, quinqueloside, genkwanin, quercitin, quercetrin, isoquercetrin, hyperoside, apigenin και kaempferol glucosides), τανίνες, πτητικό έλαιο, βιταμίνη Α, γλυκοζίδια και αλκαλοειδή.

Ο λεόνουρος δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (παρά το γεγονός πως κάποια παλαιότερα βιβλία βοτανοθεραπείας το υποστηρίζουν). Το αλκαλοειδές σταχυδρίνη μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα λεόνουρου, προσθέστε ένα κουταλάκι αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα νερού που έχετε βράσει (3 φορές την ημέρα).

Δείτε επίσης

Ευκάλυπτος Βιολογικός 30gr Health Trade eucalyptus globulus
€ 2,90
Ακάι - Σκόνη (Acai Palm) 100gr euterpe oleracea
€ 19,90
Καλέντουλα Βιολογική 20gr Health Trade calendula officinalis
€ 2,90
Αγάρ Αγάρ Σκονη Βιολογικη 30gr Biovegan Agarophyte Gelidium
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή