Bio Ceramide Blend 1% 50ml

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6391
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 50 ml
Η κεράτινη στιβάδα θεωρείται «το δέρμα του δέρματος», αφού πρόκειται για την ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας. Αποτελείται από επιπλατυσμένα και κερατινοποιημένα νεκρά κύτταρα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται διπλές στρώσεις από ceramides, χοληστερόλη και ελεύθερα λιπαρά οξέα. Συνιστά το τελικό περίβλημα ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και τον οργανισμό, διασφαλίζοντας την προστασία του από τις εξωτερικές επιθέσεις και την αφυδάτωση.

Τα κεραμίδια είναι βασικά μόρια της επιδερμίδας, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της υγρασίας και της προστασίας του δερματικού φραγμού, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο και στην τακτική ανανέωση των κερατινοκυττάρων.
Τα αποτελέσματα πρόσφατης in vitro μελέτης σε 24 παιδιά με σοβαρή δερματίτιδα, έδειξαν ότι η αντικατάσταση της ενυδατικής κρέμας από κρέμα εμπλουτισμένη με ceramides επέφερε σημαντική βελτίωση σε 22 από τους 24 ασθενείς τις πρώτες τρεις εβδομάδες εφαρμογής, ενώ και οι υπόλοιποι 2 παρουσίασαν βελτίωση μετά τις 21 εβδομάδες θεραπείας.

Το Bio Ceramide Blend είναι διάλυμα σε 1% φυσικό, υψηλής καθαρότητας, συμπυκνωμένο μονογαλακτοζυλο-κεραμίδιο (glyco ceramide), σε συνδυασμό με ένα καθορισμένο τμήμα χοληστερόλης και φωσφολιπιδίων, ανάλογο με τα ceramides του δέρματος και των μαλλιών του ανθρώπου. Το δραστικό αυτό προϊόν επιδεικνύει εξαιρετική δράση στην ενίσχυση του υδρολιπιδικού φραγμού του δέρματος, στην εντατική ενυδάτωση της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής και στην αποκατάσταση των μαλλιών που έχουν υποστεί βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία, το οξειδωτικό στρες ή από χημικές ουσίες (περμανάντ, ντεκαπάζ), ενώ παράλληλα προστατεύει από ερεθισμούς και ξηρότητα, αλλά και από την πρόωρη γήρανση της τρίχας. Τα μαλλιά γίνονται άμεσα πιο λεία, απαλά και λαμπερά και αποκτούν δύναμη και όγκο.

Χρησιμοποιείται πέρα από συστατικό αντιγηραντικών κρεμών για την παρασκευή σαμπουάν και conditioner για ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς και για αντι-πιτυριδικές θεραπείες (καθώς βελτιώνει τα λιπίδια δομής του τριχωτού της κεφαλής).

Προϊόν Υδατοδιαλυτό
Ποσοστό Χρήσης:1 – 3%
INCI: Water, Glycerine, Glycosphingolipids, Phospholipids, Acrylates C10-30 Alkyl acrylate,
crosspolymer, Cholesterol, Sodium Hydroxide

  Δείτε επίσης

GF Ecosafe WW συντηρητικό
€ 3,90
Οξείδιο Ψευδαργύρου (non-nano)
€ 3,50
Decyl Glucoside 100ml
€ 2,90
Σιλικόνη (Dimethicone) 100ml
€ 5,90
Μαγειρική Σόδα 500gr
€ 2,00
  Επιστροφή στην κορυφή