Polysorbate (Tween) 80

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2299
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 ml
Προέλευση United Kingdom
Το συστατικό Polysorbate 80 (γνωστό και ως Tween 80) είναι ένας γαλακτωματοποιητής (emulsifier). Χρησιμοποιείται ευρέως στη παρασκευή καλλυντικών, προκειμένου να μπορέσουν να αναμιχθούν μεταξύ τους υλικά με διαφορετική σύσταση - κυρίως έλαια με νερό - χωρίς τη χρήση αλκοόλ.

Το συστατικό Polysorbate 80 είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να προσθέσετε έλαια βάσης σε κάποιο καλλυντικό. Αν λ.χ. θέλετε να προσθέσετε αμυγδαλέλαιο σε ένα σαμπουάν ή αν θέλετε να να παρασκευάσετε ένα bath bomb ή bath oil με έλαια βάσης, τότε το Polysorbate 80 είναι το ιδανικό συστατικό προκειμένου να "δέσουν" τα υλικά μεταξύ τους. Η αναλογία του Polysorbate 80 που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι διπλάσια από εκείνη των ελαίων βάσης - αν λ.χ. τα έλαια βάσης βρίσκονται σε αναλογία 2% στο καλλυντικό που παρασκευάζετε, τότε προσθέστε 4% από το συστατικό Polysorbate 80.

Το Polysorbate 80 είναι ιδανικό για χρήση με έλαια βάσης. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε πιο "ελαφριά" έλαια (λ.χ. αιθέρια έλαια), τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Polysorbate 20.

Το Polysorbate 80 προέρχεται από την επεξεργασία του Ελαϊκού Οξέως (Oleic Acid) το οποίο αποτελεί συστατικό του ελαιόλαδου (Olive Oil). Από όσο γνωρίζουμε, αποτελεί το πιο "φυσικό" προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως γαλακτωματοποιητής. Το Polysorbate 80 που θα βρείτε στα Sensities είναι 100% καθαρό και παρασκευάζεται στη Σκωτία κάτω από τις αυστυρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

  Δείτε επίσης

Διοξείδιο του Τιτανίου (non-nano)
€ 3,50
Δενδρολίβανο Εκχύλισμα 50ml
€ 14,90
Σιλικόνη (Dimethicone) 100ml
€ 5,90
Σορβιτόλη
€ 1,50
  Επιστροφή στην κορυφή