Λεκιθίνη Σκόνη 100gr

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2430
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση U.S.A
Οι εκπληκτικές ιδιότητες της λεκιθίνης άρχισαν να ανακαλύπτονται το 1846, όταν ο Γάλλος χημικός Theodore Gobley κατάφερε να την απομονώσει στο ασπράδι του αυγού. Από τότε μέχρι σήμερα, η λεκιθίνη έχει βρει αμέτρητες εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, στη βιομηχανία καλλυντικών αλλά και στη βιομηχανία φαρμάκων.

Ως συστατικό καλλυντικών, η λεκιθίνη σόγιας χρησιμοποιείται ως ομογενοποιητής (emulsifier, thickener, stabilizer) και ως ήπιο συντηρητικό (mild preservative). Η κύρια δράση της όμως είναι η ενυδάτωση (moisturizer and emollient) που προσφέρει στην επιδερμίδα. Κάποια από τα συστατικά της λεκιθίνης (phospholipids) έχουν την ιδιότητα να "παγιδεύουν" την υγρασία του αέρα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σημαντικά η ενυδατική δράση των καλλυντικών. Θα βρείτε λοιπόν τη λεκιθινη ως συστατικό σε προϊόντα αναδόμησης της επιδερμίδας και σε καλλυντικά που απευθύνονται σε χρήστες με ταλαιπωρημένη, κουρασμένη και άτονη επιδερμίδα.

Ένα από τα εκπληκτικά "χαρίσματα" της λεκιθίνης, είναι πως διεισδύει βαθειά στην επιδερμίδα. Έτσι, αν ένα καλλυντικό έχει εμπλουτιστεί με άλλα θρεπτικά συστατικά (λ.χ. βιταμίνες), η λεκιθίνη λειτουργεί ως "φορέας" που τα μεταφέρει στα κύτταρα και τους ιστούς.

Η λεκιθίνη Σόγιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης, σε σαμπουάν και conditioners, σε lip balms, body washes και σε πολλά ακόμη καλλυντικά. Η δοσολογία δεν είναι "standard" καθώς εξαρτάται από το τύπο του καλλυντικού και το λόγο χρήση της ίδιας της λεκιθίνης. Ένας "γενικός κανόνας", είναι η χρήση 1-2 κουταλιών του γλυκού σε 500γρ κρέμας.

Η λεκιθίνη της εταιρίας Ethereal Nature είναι 100% καθαρή και προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών μη γεννετικά τροποποιημένης σόγιας (non-GMO Soy Beens). Είναι φαρμακευτικής ποιότητας (Ε322) και μπορείτε να τη φυλάξετε για 2-3 έτη (σε στεγνό και σκιασμένο χώρο). Πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2000/13/EC και 2007/68/EC).

Δείτε επίσης

Βόρακας 500gr
€ 2,90
Κισσός (Common Ivy) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body hedera helix
€ 4,90
Volume Filler (Anemarrhena εκχύλισμα) 10ml Nature & Body
€ 9,90
Σκουαλένιο (Olive Squalane) 30ml
€ 7,90
Κιτρικό Οξύ (Άνυδρο) 500gr
€ 6,00
Επιστροφή στην κορυφή