Φυτική Σιλικόνη (Coco-Caprylate)

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4665
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 ml
Η φυτική σιλικόνη (INCI Coco- Caprylate) είναι μια μαλακτική ουσία ελαιώδης και διαυγής με κιτρινωπό χρώμα και χαρακτηριστική οσμή. Είναι ένα μείγμα από εστέρες που προέρχονται από τα λιπαρά οξέα της καρύδας, του καπρυλικού και καπρικού οξέος, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως σε καλλυντικά παρασκευάσματα, ως αντικαθιστώσα ουσία πτητικών σιλικονών. Εφαρμόζεται, κυρίως σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών, όπου οι μαλακτικές ιδιότητες είναι σημαντικές, αλλά και σε σπρέι και αρώματα σώματος όπου χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής. Επιπλέον, δρα και ως ισχυρό λιπαντικό στην επιφάνεια του δέρματος, σχηματίζοντας πάνω του μία λεπτή μη λιπαρή μεμβράνη, χαρίζοντας με τον τρόπο αυτό στην επιδερμίδα απαλή, λεία και σφριγηλή όψη.

Η φυτική σιλικόνη έχει χαμηλή τοξικότητα, δεν ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα δεν έχει εύφλεκτες ιδιότητες, αναμειγνύεται εύκολα με όλα τα φυτικά έλαια, ενώ τα συστατικά του θεωρούνται απολύτως ασφαλή.
Προσθέστε το στην ελαιώδη φάση των καλλυντικών σας σε ποσοστό από 2-25%.

Δείτε επίσης

Προβιταμίνη Β5 (Πανθενόλη) 30ml
€ 6,90
Βόρακας
€ 2,90 € 5,80
Emulgade F 100gr
€ 3,90
Οξέα Φρούτων Advanced
€ 9,90
Συνένζυμο Q10
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή