Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ)

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2599
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση Germany
H Βιταμίνη C (L-ascorbic acid) είναι ένα φυσικό συστατικό που προκύπτει από την επεξεργασία της γλυκόζης. Είναι γνωστή για τις αντιοξειδοτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που διαθέτει και χρησιμοποιείται ευρέως στη παρασκευή καλλυντικών.

Η Βιταμίνη C - όταν χρησιμοποιείται τοπικά - φαίνεται να βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει καθώς η χρήση της θεωρείται πως αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για το λόγο αυτό θα τη βρείτε σε πάρα πολλά αντιρυτιδικά καλλυντικά. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Βιταμίνης C είναι πως αποδεικνύεται συχνά αποτελεσματική στην μείωση δυσχρωμιών της επιδερμίδας (μαύρα στίγματα, πανάδες κ.ο.κ.). Θεωρείται πως έχει "λευκαντική" δράση όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Τέλος, η χρήση της Βιταμίνης C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (hydroxyl radical) παρουσιάζοντας έτσι αντιοξειδοτική δράση.

Η Βιταμίνη C σε σκόνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε πολλά "home-made" καλλυντικά, όπως κρέμες, λοσιόν, αντηλιακά, σαμπουάν, lipsticks κ.ο.κ. Είναι υδατοδιαλυτή και χρησιμοποιείται συνήθως σε ποσοστό 0.2-2.0%.

Η βιταμίνη C που θα βρείτε στα Sensities είναι άριστης ποιότητας. Είναι σε μορφή λευκής κρυσταλλικής σκόνης, αλλά τελείως άχρωμη (clear) όταν διαλύεται σε νερό. Παρουσιάζει pH 2.4-2.8 (σε διάλυμα 2% σε νερό) και έχει χαρακτηριστική όξινη γεύση. Δεν περιέχει γεννετικά τροποποιημένα συστατικά (non-GMO) και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (BP2011/USP32/EP7.0/FCC7&2008/84/EC).

Δείτε επίσης

Ενεργός Άνθρακας
€ 3,90 € 46,80
Καφεϊνη Σκόνη 50γρ
€ 3,90
Snail Secretion (έκκριμα σαλιγκαριού) 50ml
€ 9,90
Guar Gum 100gr
€ 5,90
Κισσός Εκχύλισμα 10ml
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή