Tapioca Starch 100gr

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2428
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Tapioca Starch είναι ένα φυτικό άμυλο που προέρχεται από την επεξεργασία της ρίζας του φυτού cassava (Manihot esculenta). Το συγκεκριμένο φυτό είναι αυτοφυές στη λατινική Αμερική - η ονομασία του άλλωστε προέρχεται από τη λέξη tipióka της τοπικής διαλέκτου Guarani.

To Tapioca Starch έχει πάρα πολλές χρήσεις, αν και παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως τρόφιμο. Το βρίσκουμε σήμερα ως συστατικό σε εξειδικευμένες δίαιτες (gluten-free) και σε πολλά σνακ. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Β9, σίδηρο, ασβέστιο, σε omega-3 και omega-6.

Στη παρασκευή καλλυντικών χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους. Αποτελεί την ιδανική φυτική βάση για την παρασκευή πούδρας σώματος - αντικαθιστά το ταλκ το οποίο συχνά περιέχει αμίαντο (ειδικά στη περίπτωση βρεφικών προϊόντων). Χρησιμοποιείται ως ομογενοποιητής (συγκεκριμένα ως thickening agent) σε κρέμες, body lotions, bath salts και body butters.

Το Tapioca Starch της εταιρίας Ethereal Nature είναι 100% καθαρό και πολύ υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα καλλυντικά, αλλά και στη ... μαγειρική σας.

  Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο Εκχύλισμα 10ml
€ 4,90
Coco Glucoside
€ 2,90
Σιλικόνη (Dimethicone) 100ml
€ 5,90
Ανθρακικό Ασβέστιο
€ 1,20
Optiphen 10ml
€ 3,90
  Επιστροφή στην κορυφή