Κιτρικό Οξύ (Άνυδρο) 500gr

€ 6,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2266
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 500 gr
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Netherlands
To Κιτρικό Οξύ (Citric Acid) είναι ένα Οργανικό Οξύ, η ανακάλυψη του οποίου αποδίδεται στον Πέρση Αλχημιστή Jabir Ibn Hayyan (Geber). Απομονώθηκε εργαστηριακά (από χυμό λεμονιού) για πρώτη φορά, το 1874, από το Σουηδό χημικό Carl Wilhelm Scheele. Σήμερα το Κιτρικο Οξυ χρησιμοποιείται, κατά κύριο λόγο, ως ενισχυτικό γεύσης και φυσικό συντηρητικό στη βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών. Χρησιμοποιείται ακόμη από τη βιομηχανία καλλυντικών, καθώς και ως συστατικό για τη παραγωγή ειδών καθαρισμού.

Το Κιτρικο Οξυ είναι "σχεδόν απαραίτητο" για τη παρασκευή Bath Bombs (μπάλες οξυγόνου), καθώς σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα (sodium bicarbonate) δημιουργεί το "εφέ" της "διάλυσης" του Bath Bomb στην επαφή με το νερό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλατα μπάνιου. Θα το βρείτε ως συστατικό σε πολλές "συνταγές" που αφορούν καθαριστικά "home-made" προϊόντα. Θεωρείται πως ρυθμίζει το pH και για το λόγο αυτό θα το συναντήσετε ως συστατικό σε ρευστά σαπούνια (liquid soaps).

Το Κιτρικο Οξυ προσφέρεται στα Sensities σε μορφή σκόνης (άνυδρο) και δεν περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες. Παραδίδεται συσκευασμένο σε διάφανο πλαστικό σακουλάκι.

Δείτε επίσης

Λανολίνη 100gr
€ 8,90
Neodermyl (Πεπτίδια χαλκού με αμινοξέα) 10ml
€ 29,90
Βόρακας 1Kg
€ 5,00
Γαλακτικό Νάτριο 60% 50ml
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή