Ζεόλιθος Κόκκος

Τιμή e-shop:
€ 3,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2953
Είδος Άργιλοι
Βάρος 500 gr
Προέλευση EU
Ο Ζεόλιθος ανακαλύφθηκε το 1756 από το Σουηδό μεταλλειολόγο Axel Fredrik Cronstedt ο οποίος παρατήρησε πως το συγκεκριμένο ορυκτό παρουσίαζε τεράστια απορροφητικότητα σε νερό - μάλιστα σε απότομη θέρμανση, ο ζεόλιθος φάνηκε να απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό που παγίδευε στο εσωτερικό του.

Σήμερα ο Ζεόλιθος έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα για τον καθαρισμό υδάτων, ως καταλύτης στη πετροχημική βιομηχανία, ως βασικό συστατικό στη βιομηχανία παρασκευής απορρυπαντικών, ως ενισχυτικό στην καλλιέργεια συγκεκριμένων φυτών κ.ο.κ.

Ο Ζεόλιθος με κοκκομετρία 1-3mm έχει αρκετές οικιακές χρήσεις.

Αντιμετώπιση υγρασίας σε ντουλάπες. Τοποθετήστε ένα μπολάκι με κόκκους ζεόλιθου σε μία γωνία της ντουλάπας. Ο ζεόλιθος έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία από την ατμόσφαιρα.

Αντιμετώπιση δυσοσμίας χώρων. Τοποθετήστε 1-2 μπολάκια με κόκκους ζεόλιθου στη κουζίνα, στο μπάνιο, το ψυγείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο στον οποίο εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές. Ο Ζεόλιθος δεσμεύει τις οσμές από την ατμόσφαιρα και καθαρίζει το χώρο. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται στους περισσότερους οικιακούς και βιομηχανικούς ιονιστές.

Καθαρισμός νερού. Ξεπλύνετε και τοποθετήστε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεόλιθου μέσα σε ένα μπουκάλι με νερό. Γεμίστε το μπουκάλι με νερό βρύσης. Ο Ζεόλιθος θα φιλτράρει το νερό από μέταλλα, τοξίνες και οσμές και θα το καθαρίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές το ίδιο μπουκάλι με ζεόλιθο - μέχρι το νερό να αρχίσει να αποκτά πάλι δυσάρεστη γεύση.

Φροντίδα κατοικίδιων. Τοποθετήστε το Ζεόλιθο μέσα στο ενυδρείο προκειμένου να "φιλτράρει" το νερό από αμμωνία και φώσφορο. Τοποθετήστε τον μέσα στην άμμο της γάτας, στα ροκανίδια των κουνελιών, των χάμστερ και των πτηνών για να μειωθεί η δυσοσμία (συγκρατεί και φιλτράρει την αμμωνία που εντοπίζεται στα ούρα των κατοικίδιων).

O Ζεόλιθος σε κόκκους που θα βρείτε στα Sensities είναι πολύ υψηλής ποιότητας και παρουσιάζει minimum 93% καθαρότητα. Είναι κατάλληλος για οικιακή χρήση και απολύτως ασφαλής. Δεν είναι βρώσιμος. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το ζεόλιθο εσωτερικά για αποτοξίνωση, τότε σας προτείνουμε να δείτε το βρώσιμο ζεόλιθο.

Δείτε επίσης

Μπεντονίτης Άργιλος
€ 3,00
Λευκός Άργιλος
€ 3,00
Κίτρινος Άργιλος
€ 4,90
Ροζ Άργιλος
€ 4,90
Rhassoul Άργιλος
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή