Ζεόλιθος Άμμος

Τιμή e-shop:
€ 3,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2954
Είδος Άργιλοι
Βάρος 500 gr
Προέλευση EU
Ο Ζεόλιθος ανακαλύφθηκε το 1756 από το Σουηδό μεταλλειολόγο Axel Fredrik Cronstedt ο οποίος παρατήρησε πως το συγκεκριμένο ορυκτό παρουσίαζε τεράστια απορροφητικότητα σε νερό - μάλιστα σε απότομη θέρμανση, ο ζεόλιθος φάνηκε να απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό που παγίδευε στο εσωτερικό του.

Σήμερα ο Ζεόλιθος σε μορφή Άμμου (κοκκομετρία μέχρι 0,8mm) έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα για τον καθαρισμό υδάτων, ως καταλύτης στη πετροχημική βιομηχανία, ως βασικό συστατικό στη βιομηχανία παρασκευής απορρυπαντικών, ως ενισχυτικό στην καλλιέργεια συγκεκριμένων φυτών κ.ο.κ.

O ζεόλιθος σε άμμο έχει αρκετές οικιακές χρήσεις.

Συστατικό σε Face & Body Scrub. Ο Ζεόλιθος σε Άμμο αποτελεί ιδανικό προϊόν για προϊόντα scrub. Μπορεί να προστεθεί σε κρέμες και σε σαπούνια προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στον καθαρισμό της επιδερμίδας από τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα, τις ακαθαρσίες στους πόρους και τις τοξίνες.

Καθαριστικό φρούτων και λαχανικών. Σε μία λεκάνη τοποθετήστε μία κουταλιά της σούπας ζεόλιθου σε σκόνη και πλύντε τα λαχανικά και τα φρούτα σας. Ο Ζεόλιθος θα απορροφήσει τα βαρέα μέταλλα και τα υπολοίματα των φυτοφαρμάκων. Μπορείτε να τα απολαύσετε άφοβα με τη φλούδα τους.

Καθαρισμός σκευών κουζίνας. Σε "δύσκολα" σκεύη (καμμένα και κολλημένα λίπη) απλά προσθέστε λίγο ζεόλιθο πάνω στο σφουγγάρι σας και τρίψτε καλά. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Στραμπουλήγματα, εγκαύματα, τσιμπήματα. Τοποθετήστε λάσπη Ζεόλιθου (άμμο με λίγο νερό) πάνω στη πονεμένη περιοχή. Απλώστε και αφήστε για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

Δείτε επίσης

Μπεντονίτης Άργιλος
€ 3,00
Πράσινος Άργιλος
€ 3,00
Ζεόλιθος Βρώσιμος by Health Trade 100gr
€ 6,90   € 4,50
Rhassoul Άργιλος
€ 4,90
Λευκός Άργιλος
€ 3,00
Επιστροφή στην κορυφή